İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2023 Yılında 10 Milyar Dolarlık ıhracaat

Anfaş FreshAntalya Uluslararası Meyve Sebze Lojistik ve Teknolojileri Fuarı Hatay’da ıhracatçı Birliği üyelerine Tanıtıldı. 
 
 
 
Haber Merkezi
 
 
 
Akdeniz ıhracatçı Birliği organizasyonuyla Hatay Ticaret Borsası salonunda yapılan toplantıda konuşan Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Akdeniz Yaş Sebze Meyve ıhracatçılar Birliği Başkanı Ali Kavak, ülkemizin sebze meyve ihracatına yönelik ilk ihtisas fuarı olan Anfaş FreshAntalya Fuarı, sektörün yurtiçi ve yurtdışı bağlantılar kurması adına gerçekten çok önemli ve tek ticaret platformudur. Fuar, yurt içinde ticaret platformu oluşturmasının yanında uluslararası yaş ve kuru meyve-sebze ticaretinin Türkiye’deki buluşma noktası haline gelmiştir. 2023 yılında 10 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan yaş meyve sebze sektörü için, bu fuarın önemi yadsınamazdır. ılk gününden beri destek verdiğimiz ve yer aldığımız Anfaş Fresh Antalya Fuarı’na, sektörümüzün de büyük destek vermesi gerekmektedir. Her yıl fuar kapsamında düzenlenen ikili görüşme programlarıyla fuara katılan firmaların hedeflediği pazarlarda yeni müşterilerle tanışmalarına da imkân sunulmaktadır. Türk firmalarını, yurt içi ve yurt dışından komisyoncu, işalatçı ve alıcı grupları, üretici ve ihracatçılarla buluşturan Anfaş Fresh Antalya Fuarı sayesinde kurulan ticari köprülerin dış ticaretimizi daha da geliştirmesi ve bu ilişkilerin ihracat rakamlarımıza yansıması ise en büyük dileğimizdir.” dedi. 
 
 
 
Kavak tüm sektör firmalarını 15 – 17 Kasım tarihleri arasından Antalya Expo Center da düzenlenecek “ Anfaş Fresh Antalya” Fuarına katılmaya davet etti. 
 
 
 
Toplantıda söz alan Anfaş Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, “Türkiye Yaş Meyve Sebze ıhracatçılar Birliği ve Akdeniz ıhracatçı Birliği ile işbirliğimiz artarak devam etmektedir. Akdeniz ıhracatçı Birliğine üye tüm firmalara tanıtım faaliyeti firmalarla birebir görüşülerek yapılacaktır. Birlik Başkanı Sayın Ali Kavak’a tüm ihracatçılar ve sektöre verdiği destekten ve Türkiye’nin tek uluslar arası fuarı Anfaş Fresh Antalya ya verdiği katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunarız.” dedi. 
 
 
 
Katılımcı firmaların hem yurtdışı ile ihracat bağlantısı kurdukları hem de Türkiye deki tüm toptancı ve süpermarket zincirlerinin yetkilileri ile görüşme şansı yakaladıklarını belirten Seçer, “Anfaş Fresh Antalya fuarının amacı Balkanlar, Ortadoğu ve Merkez Asya’nın en önemli yaş meyve sebze fuarı haline getirmektir.” dedi.
 
 
 
Anfaş Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, “bu doğrultuda 2012 fuarı için hedef 20 ülke olarak Rusya, Almanya, Bulgaristan, Romanya, Irak, Ukrayna, Suudi Arabistan, Polonya, Hollanda, Fransa, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızitan, Türkmenistan, ıran, Azerbaycan, BAE, Katar, Kosova, ürdün, Japonya, ıspanya, Hollanda, Tunus ve şili olarak belirlendiğini dile getirdi.
 
 
 
Avrupa geneli ve Ortadoğu da yaygın olarak okunan uluslar arası ve gerçekten etkin 8 – 9 sektörel yayında reklam ve haberlerinin yayınlanmakta olduğunu belirten Seçer, “Yurtdışı ziyaretçi ve katılımcılarımızı daha da yoğunlaştırmak hedefiyle çalışan özel bir departmanımız var. Almanya Fruitlogistica Fuarında farklı ülkelerden katılımcı ve ziyaretçilere fuar tanıtımlarımız birebir yapılmıştır.
 
 
 
Yurtdışındaki sektörel dernek, birlik, Ticaret Odası ve Büyükelçiliklerimiz ve aracılığı ile Anfaş Fresh Antalya tüm hedef ülkelerde etkin bir şekilde tanıtılmaktadır. Yurtdışındaki sektör fuarlarında yapmakta olduğumuz çalışmalar bize çok güzel geri dönüşler sağlamaktadır.” dedi.
 
 
 
Rusya’dan Ziyaretçiler 
 
 
 
Seçer, Akdeniz ıhracatçı Birliklerinin organizasyonuyla Rostov ve Moskova şehirlerinde meyve sebze hallerine ziyarette bulunulduğunu belirterek; “Moskova’da Tarım Bakanlığı yetkilileri, Rostov da Dışişleri, Ekonomi ve Tarım Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve üst düzey yöneticileri, AKSAY Bölge Valisi, Dış Ticaret ve Yatırımlar Genel Müdürü ve diğer yetkilileri ile görüşülmüştür. Ege, Akdeniz, Uludağ, Doğu Karadeniz, Antalya, ıstanbul ihracatçı birlikleri başkanları ve Ekonomi Bakanlığı, ıhracat Genel Müdürümüz ve Moskova ve Rostov bölgesindeki Ticaret Müşavirlerimiz ile yapılan görüşmelerde FreshAntalya fuarımızın tanıtımı yapılmıştır.” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir