İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Antakya Esnafı Mağdur Ediliyor…

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, tabanında Arapça, ”Allah ve Muhammed” yazıldığı iddia edilen ayakkabıların, ürdün’deki iki firmanın rekabetinden kaynaklandığını ve bu rekabetin Antakya esnafına mal edilmeye çalışıldığını söyledi.
 
Teksöz, oda binasında Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet çinçin, Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Hatay Sanayici ışadamları Derneği (HASıAD) Başkanı Mehmet Kılıçlar, Antakya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Celal Boyacıgil’le birlikte düzenlediği toplantıda, basında yer alan iddialara yanıt verdi.
 
Antakya’da üretilen ve 22 yıldır ihraç edilen ayakkabıların tabanında ”Allah ve Muhammed” yazıldığı basında yer almasıyla ürdünlü alıcı firma tarafından geri iade edildiğini belirten Teksöz, söz konusu tabanın Antakya’da üretilmediği gibi tabanında sözü edilen yazının bulunmadığını, ıl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu’na teyit ettirdiklerini belirtti.
 
Teksöz, sıkıntının ürdün’deki iki firmanın rekabetinden kaynaklandığını ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:
 
”Tabanında Arapça, ‘Allah ve Muhammed’ yazıldığı iddia edilen ayakkabılar, ürdün’deki iki firmanın rekabetinden kaynaklanıyor ve bu rekabet Antakya esnafına mal edilmeye çalışıldı. 22 yıldır kent esnafından mal alan ürdünlü firmada bugüne kadar hiçbir sorun yaşanmamış olmasına rağmen, başka bir firma ile arasında olan rekabet yüzünden bu sorun yaşandı. Antakya üreticisinin bahsi geçen tabanla yakından uzaktan hiçbir ilgisi yoktur. ıddia edildiği gibi tabanında ‘Allah ve Muhammed’ yazısı bulunmadığı gibi bahsi geçen taban dışarıdan satın alınmaktadır.”
 
KILIçLAR: MARKA OLUşTURULMASI GEREKıR
 
Kılıçlar da uluslararası ticaretin basit olmadığını ve rakiplerin her zaman için çelme atmaya hazır olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi. Antakya’daki ayakkabıcılık sektörünün bulunduğu konum hakkında da fikir beyan eden Kılıçlar, ”Ayakkabıcılık sektöründe bu kadar iyiyiz dememize rağmen bir markamız yok. ılimizde halen bazı kurumlar çağ dışı tekniklerle üretim yapıyorlar. Ayakkabıcılar sitesinin yapılması da bu sorunları ortadan kaldırmaz. Maddi durumu iyi olan birkaç firmanın bir araya gelerek marka oluşturması gerekir. Bazı firmalar bunu yapmalı ki gelecek hepimizin olsun” diye konuştu. çinçin ise kentte önemli bir istihdam yaratan ayakkabıcılık sektörüne atılan bu iftirayı kınadıklarını söyledi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir