İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asi’ den taşan öyküler…

Aalen Kültür Derneğinin düzenlediği “Yazı Atölyesi” ilk öykülerden oluşan “Asi’den taşan öyküler” isimli kitabının tanıtımını yaptı.
 
Proje Koordinatörü ve Atölye Yönetmeni Dürsaliye şahan, Leban Restaurant’ ta düzenlediği toplantıda, Aalen Kültür Derneğinin Mehmet Karasu’ nun önderliğinde Yazı Atölyesi’ nin ilk kurunu geçtiğimiz ay tamamladığını söyledi. Daha çok kadınların ilgi gösterdiği atölye çalışmasında, katılımcıların öykülerinden oluşan ilk kitabın “Asi’den Taşan” öyküler adı ile yayınlandığını ifade eden şahan, şöyle konuştu: şahnaz Yılmaz, Nurhan Sağlar, Sevim Habib, Gülnaz Kavvas, Ayda Bercis Kırbeci, Nebihe Karasu, Seval Yılmaz Karataş, çetin Kalkan, Zarife Cüzdan, Gülseren Sağlar, Esra ünal, Süha Kıyak, şıvan Balcı, Nehmet Atilay, Canan Başkaya ve Necla Karataş’ ın yazdığı öykülerin çoğu Antakya’ yı anlatıyor.
 
Ayrıca; Dr. Ayten çelebi Kural, Sinan Seyfittinoğlu, Bekir Coşkun ve Saadet Kanbolat da öyküleri ve anılarıyla kitaba destek verdiler.” Dernek Başkanı Karasu da Aalen Kültür Derneği’nin sanatın her dalına saygıyla yaklaştığını, toplumu sanatla buluşturmayı misyon edinmiş bir kuruluş olarak yazı atölyesi gibi etkinliklere katılımın daha da fazla olmasını dilediklerini belirtti. Karasu; dernek binasını çocuklara da açtıklarını belirterek, “ısteyen öğrenci dernek binasını bir etüd merkezi gibi de kullanabilecek” dedi. Atölyeye katılanlardan; şivan Balcı; “aklımıza gelen her şeyi yazıyoruz. Hatta konuştuğumuz gibi yazıyoruz bile diyebilirim. Kuralları ve yazım tekniklerini önemsemiyoruz. Yazmak istediklerimiz bitince düzeltmeler başlıyor. ımla kuralları en son yapılan makyaj gibi. Atölye yönetmenimiz Dürsaliye şahan düzeltmeler ve edit konusunda yardımcı oluyor” açıklamasında bulundu. Makine mühendisi olan Süha Kıyak ise “Atölyeye katılmadan önce de zaman zaman yazmak istemiştim.
 
 
Hocam Mehmet Karasu ile tanıştıktan sonra yeminli tercüman olarak çalışmaya başladım. Atölyeye katıldıktan sonra benim için yazmanın çok da zor olmadığını fark ettim. Dürsaliye hanımın yardımı ile ilk öykümü yazdım. Burada bir aile gibiyiz. Bu ortamın devam etmesini içtenlikle diliyorum” dedi. ılk aşk öyküsünün yazarı, Gülnaz Kavvas ise atölye benim için çok keyifliydi. Atölyede öykü yazmanın ilk adımını attığım için mutluyum. çünkü yazmak, bir şeyleri kağıda dökmek hep arzu ettiğim bir şeydi ancak cesaret edemiyordum. Daha doğrusu konuya nasıl başlayacağımı ve kağıda nasıl dökeceğimi bilemiyordum. öykü atölyesinde bu eksiklerimi tamamladım. Dürsaliye hanımda hepimizi çok yüreklendirdi. Ayrı’ca öykü atölyesindeki ilk öykülerimizin kitaplaşması bizim için daha da sevindirici oldu, Mehmet hocama bize böyle bir ortam sağladığı için teşekkür ediyorum” dedi. 171 sayfadan oluşan “Asi’den taşan öyküler” isimli kitabın bin 500 adet basıldığı belirtildi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir