İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Baro 70 Yaşında…

Hatay Barosunun kuruluşunun 70. yıldönümü münasebetiyle Hatay Barosu Başkanı Av. Sinan Akgöl bir açıklama yaptı.
 
Hatay Barosunun 70. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Av. Sinan Akgöl, “öncelikle hukuk devleti anlayışına uygun, adil yargılama ilkelerini benimseyen, hak arama ve savunma mesleği olan avukatların mesleklerini işlevsel olarak yerine getirebilmesi konusunda zorunlu yasal düzenlemeleri içeren acil bir Avukatlık Kanununu sabırsızlıkla talep ediyoruz” dedi.
 
Avukatlara resmi kurumlarda yasa gereği bilgi ve belgelere ulaşmada kolaylık sağlanması gerektiğini belirten Sinan Akgöl, “Bu husus avukatlık kanununda hiçbir kısıtlama olmaksızın yer almalı, buna ilişkin hukuki ve teknik alt yapı oluşturulmalıdır. Yetkin ve birikimli akademik kadrolara, derslik ve hizmet binası ile teknik ve fiziksel donanım, idari kadrolara sahip olunmaksızın Hukuk Fakültelerinin açılmasının önüne geçilmeli, mesleğimizin geleceği açısından hayati önemi olan “sınav” kurumunun tekrar yasalaşması sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Mesleki sorunların yanı sıra Türkiye’deki yolsuzluk davasına da değinen Hatay Barosu Başkanı Av. Sinan Akgöl, “Mesleki sorunların yanı sıra Türkiye’nin gündemine yolsuzluk dosyası olarak gelen son soruşturma neticesinde, Ergenekon, Balyoz vs gibi isimlendirilen davalarda hukuk adına ileri sürdüğümüz çekinceleri bir kez daha tekrarlamak gereği ortaya çıkmıştır. Bu yaşananlar hukukun herkese lazım olduğunu, aldığımız nefes gibi evrensel hukuk kurallarının, hukukun üstünlüğünün, yargı ve savunma bağımsızlığının, insan haklarına saygının vazgeçilmez olduğunu göstermiştir” diye konuştu.
Her türlü hukuksuzluğun karşısında olduklarını, tüm soruşturma ve mahkemelerin şeffaf bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Sinan Akgöl, “Bu soruşturma ülkemizde adli kolluğun bir an önce tüm kurum ve kuralları ile kurulması gereğini de bir kez daha göstermiştir.
 
Türkiye için yeni bir anayasa ihtiyacının önemi açıktır. Bu anayasanın toplumsal uzlaşma ile hazırlanması, siyasi kurumların yanı sıra başta Barolar ve Hukuk Fakülteleri olmak üzere, Yüksek Yargı Organları ve tüm demokratik sivil toplum örgütlerinin öneri ve katkısı nazara alınmak suretiyle hazırlanması, kurulun buna göre teşkili sağlanmalıdır” sözleriyle eleştirdi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir