İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir Yılda 192 Proje Hazırlandı…

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı AB Hibe Projeleri Döngüsü Yönetimi Mantıksal çerçeve Yaklaşımı Mayıs-Haziran dönemini kapsayan çalışması sonuçlandı.
Antakya Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıya Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz’in yanı sıra MKü Rektörü Prof. Dr.şerefettin Canda, DOğAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Hatay Tarım ıl Müdürü Bestami Zabun ve basın mensupları katıldı.
ZABUN: 25 TEKNıK PERSONEL EğıTıLDı
Hatay Tarım ıl Müdürü Bestami Zabun yapılan çalışma ile önemli işlere imza atıldığını söyledi. Zabun, “Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve DPT Müsteşarlığı’nca onaylanan 2010 mali yılında açılan Mayıs-Haziran dönemi teknik desteğine ıl Tarım Müdürlüğü AB Proje Hazırlama Uygulama ve Yönetimi teknik desteği talebinde bulunulmuştur. Teknik destek talebi uygun görülen ıl Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘AB Hibe Projeleri Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal çerçeve Yaklaşımı’ konulu eğitim hocalarımız tarafından verilmiş olup eğitime il ve ilçe Tarım Müdürlükleri, Antakya Ziraat Odası personellerinden oluşan 25 teknik eleman katılmıştır. Alınan teknik destek ile katılımcıların proje hazırlama, planlama ve uygulama konularında mevcut yöntem ve esasları tüm yönleriyle, uygulamalı olarak inceleme ve değerlendirme fırsatı bulmaları sağlanmış, adı geçen kurumlarda AB proje hazırlama kapasitesinin geliştirilerek, uluslar arası hibe destek mekanizmalarından daha fazla faydalanıp tarım sektöründe farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır” dedi.
SENDENGEçTı: DOğAKA TüRKıYE’YE öRNEK OLUYOR
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti de konuşmasında şunlara yer verdi:’’DOğAKA olarak yaptığımız çalışmalar ile Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz.’’Genel Sekreter Serdengeçti, “Kurumların talepleri doğrultusunda teknik destek hibe programını hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda kurumsal kapasitede büyük önem taşımaktadır.” dedi. Konuşmasının devamında ise şu anda Türkiye’de birçok kurumun Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı örnek alarak çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek, “Kurumlara teknik destek çerçevesinde 87 kuruma 87 uzman bularak eğitimlerin verilmesini sağladık. Bundan da yüzümüzün akıyla çıktığımızı söylemek istiyorum.
 
Bizlerin bu konuda bir farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum. şu anda Hatay Tarım ıl Müdürlüğü personelinin dışarıdan proje yazılması için destek almasına gerek kalmamıştır.” diye ifade etti.
 
LEKESıZ: 3 MıLYAR 194 BıN AVRO DEğERıNDE OLAN 40 PROJEMıZ ONAYLANDI
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz konuşmasında bu tür konuların ilin sahiplenmesi konusunda çok önemli olduğunun altını çizdi.
Bugün gelinen noktada herkesin emeği bulunduğuna işaret eden Vali Lekesiz, “Analitik düşünmeyi son derece önemsiyorum. ınsan bu eğitimi aldığında farklı bir birikime ve bilgiye sahip oluyor. Ancak analitik düşünceye sahip olmayan birçok vatandaşımız maalesef mağdur duruma düşmüştür. Toplum olarak analitik düşünmeye çok ihtiyacımız var.” dedi.Avrupa Konseyi tarafından AB’ye üye ve üye olmak için müracaatta bulunan ülkelere destek sağlandığını, ortada çok büyük meblağların döndüğüne işaret eden Vali Lekesiz, “Bizlerin bu paydan ne kadar pay alacağımız önemli. Kırsal Kalkınma ıPART çerçevesinde ortada olan 1 milyon 164 bin Avro yirmi il arasında dağıtılacak. Bu anlamda bölgesel projeler ortaya koyduğumuz sürece bu destekten pay alırız. Hatay Valiliği ve DOğAKA olarak il genelinde bir farkındalık yaratmak istedik.” şeklinde konuştu.
 
 Bir yıl içerisinde Hatay’ın 192 proje hazırladığını, bunların 40 tanesinin kabul edildiğini söyleyen Vali Lekesiz, “ılimizde bir yıldır somut gelişmeler yaşanmaktadır. Hatay olarak 192 proje hazırladık, 3 milyar 194 bin Avro değerinde olan 40 projemiz onaydan geçmiş durumda. Bu rakamlara baktığımda Hatay’ın doğru yolda olduğunu görüyoruz.” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir