İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Evde Tapu Hizmetleri…

Bölge Müdürü Candan, “ Hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza hizmet verebilmek ve işlerini kolaylaştırmak adına “Evde Tapu Hizmetleri” uygulamasını başlatıryoruz. Tabi yasal düzenlemelerin izin verdiği ölçüde”

 

 

 

H.Bozok

 

 

 

Tapu Kadastro Hatay Bölge Müdürü Hakan Candan ve beraberindeki heyet, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün 165. yıl dönümü nedeniyle Antakya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti.

AGC’de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Candan, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü olarak, gelişen dünya şartları ve standartlarına ayak uydurarak, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına sürekli kendilerini yenilediklerini vurgulayarak, Hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik “Evde Tapu hizmetleri” uygulaması başlatacaklarını söyledi. 

21 Mayıs 1847 yılında, Osmanlı’nın modernleşme çalışmaları kapsamında, “Defterhane-i Amire Kalemi” adıyla kurulan ve en eski kamu kuruluşlarından biri olan Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün, 18 bin personeli, 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 957 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştığını belirterek, gerek kurumların fiziki modernizasyonuna gerek elektronik ortam uygulamaları ile insan odaklı hizmet ettiklerini kaydetti.

 

 

 

Hatay Bölge Müdürlüğü olarak, 2011 yılında; Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye illeri genelinde 500 bin tapu işlemi ile 1,5 milyon vatandaşa hizmet verdiklerini anlatan Candan, son dönemlerde gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili bilgiler paylaştı:

“47 bölge müdürlüğünde tapu işlemlerinin tamamını elektronik ortama aktardık. Gerek kurum kullanıcıları gerek kurum dışı kullanıcılar elektronik ortam üzerinde artık işlemlerini çok daha kolay ve kısa sürede yapabilecek. Bu bizim çok önemsediğimiz bir uygulama ve diğer kurumlara da bu uygulamanın kullanılmasını tavsiye ederek vatandaşların elektronik ortam üzerinden yapılabilecek işlemleri için vatandaşlar kurumlar arasında zaman ve maddi kayba uğramadan işlemlerinin en kısa sürede yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz.Bir diğer uygulamamız ise, kısa mesaj ile bilgilendirme. Bu uygulama ile vatandaşlara randevu saati verilerek vatandaşların zaman kaybının önüne geçilmesi sağlanıyor.Candan, yeni yapılan düzenlemeler ile artık farklı bir ilde bulunan bir taşınmazın işlemi taşınmaz sahibinin bulunduğu başka bir ilden de yapılabileceğini, ayrıca yeni çıkan teşkilat yasasıyla birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün tapu işlemlerine yönelik yurt dışı temsilciliklerinin de hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

 

 

 

 

TAPU VE KADASTRO GENEL MüDüRLüğü 165 YAşINDA

Türkiye’de bir asırdan fazladır halkımızın mutluluğu için çalışan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, merkez ve taşrada 17 bini aşkın personelle 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 957 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde birimi olan, yılda ortalama 7 milyon civarında işlem yapan,  20 milyonun üzerinde  vatandaşımıza hizmet veren yaygın ve köklü bir Kurumdur.

 

 

 

 

21 Mayıs 2012 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 165. Kuruluş Yıldönümünü kutluyoruz.

Genel Müdürlüğümüz, insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış olan mülkiyet hakkı var oldukça işlevini sürdürecek ve önemli hizmetler yapmaya devam edecektir.

 Yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışanlarımız Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeleri de çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü dünya standartlarına uygun hizmet sunmak amacıyla başlatmış olduğu Projelerin tamamını hayata geçirme çalışmalarını hızla sürdürmektedir.  Projelerin büyük bölümünü de hayata geçirmiştir.ıçinde yaşadığımız bilgi ve iletişim çağında eleman alt yapısı eğitimleri sağlanarak insan gücünü bilgi toplumuna katkıda bulunacak bir seviyeye çıkartmak, Kurumumuzun en önemli hedeflerinden biridir.

 

 

 

 

Tapu ve kadastro hizmetlerinin kaliteli şekilde sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz tarafından iş ve işlem süreçleri devamlı olarak gözden geçirilmekte ve sürekli olarak gerekli düzeltmeler ve iyileştirmeler yapılmaktadır.Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüklerinde faaliyete geçen online başvuru ve numaratörlü randevu sistemi yöntemiyle vatandaşlarımızın işlemleri daha kolay ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaktadır. Online Randevu Sistemi http://onlinerandevu.tkgm.gov.tr  adresinden hizmet vermektedir.

 

 

 

 

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBıS) Projesi kapsamında TKGM–TURKSAT işbirliği ile tapu bilgilerinin e–Devlet kapısından vatandaşlara sunulması çalışmaları sonuçlandırılmıştır. Bu hizmet kapsamında; e–Devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imzaya sahip tüm vatandaşların www.turkiye.gov.tr. adresinden kendilerine ait taşınmaz bilgilerine ulaşması imkanı sağlanmıştır. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın tapu müdürlüklerine başvuruda bulunarak T.C. Kimlik Bilgilerinin TAKBıS sistemine girişini sağlamaları gerekmektedir.Ayrıca TAKBıS Sistemi ile tapu işlemleri Türkiye’nin her yerindeki Tapu Müdürlüklerinden yaptırılabilir.Yeni çıkan teşkilat yasasıyla birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapu işlemlerine yönelik yurt dışı temsilciliklerimizde de hizmet vermeye başlayacaktır.Tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan bilgilendirme ile yaşanan olumsuzluklar ve sorunlarda toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla  444 TAPU (444 82 78) Hizmet Hattı uygulamasına devam edilmektedir. Bu suretle vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmakta ve şikayetleri değerlendirilerek anında sonuçlandırılmaktadır.Vatandaş memnuniyetinin üst düzeyde sağlanması konusunda Basın ve Yayın Kuruluşlarının sağladıkları katkıya teşekkür ediyoruz.

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir