İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gelecek Bugünden şekillenecek…

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz dün Valilik Brifing Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Okul öncesi Eğitim, Ana-Kız Okuldayız ve Teknolojik Proje Gelişimi (Bu Benim Eserim) konusunda çalışmalar yapılacağını dile getirdi. Toplantıya Hatay ıl Milli Eğitim Müdürü şenol Genç ile şube müdürleri de katıldı.
 
Mucit çocuklar Teşvik Edilecek…Hatay’ daki ılköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan 312 bin öğrencinin projeler üretmesi ve yeni buluşlar yapması için teşvik edileceğini söyleyen Vali Lekesiz, “Gençlerimizin yapacağı buluşlar ile gelecek bugünden şekillenecek. çocuklarımızı bilgi deposu yapmak yerine onları üretken hale getirerek, yeni buluşlar yapmalarını sağlamalıyız. Bu yönde gerek eğitimciler olarak gerekse de anne ve babalar olarak çocuklarımıza gereken desteği sağlamalıyız. Hatay bu yönde çok zayıf kalmıştır, bu yönümüzü geliştirmemiz gerekiyor. 2009-2010 eğitim-öğretim yılı sonunda başarılı olan projeler Antakya pakında halkımıza bir sergiyle duyurulacak. Böylece genç mucitlerimiz de onure edilecek” dedi.
 
81 ılde 67. Sıradayız…Hatay’ ın Okul öncesi Eğitimde Türkiye’ de 67. sırada bulunduğunu söyleyen Vali Lekesiz, “Bireylerin ve toplumların gelişmesinde okul öncesi eğitimin katkısı oldukça büyük. Bu anlamda okul öncesi eğitim ihmal edilmemeli. Hatay’ daki 56 bin çocuğumuzdan 17 bini okula gitmektedir” diye konuştu. Hatay’ da örnek anaokulları yapılacağını söyleyen Vali Lekesiz, “Farkındalık oluşturmak için 24 Mayıs 2010 tarihinde Okul öncesi Eğitim şenliği düzenlenecek” dedi.
 
110 Bin Kişi Okur-Yazar Değil…Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Ana-Kız Okuldayız projesine devam edileceğinin altını çizerek, “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Hatay’ da yaşayan 15 yaş üstü 110 bin kişi okuma yazma bilmiyor. Bu da Hatay’ ın Türkiye genelinde 52. sırada yer almasına neden oluyor. ılimizdeki okur-yazarlık oranını yükseltmek ve ilk 10 il arasında yer almak öncelikli hedefimiz olacaktır. Her sene ortalama 20 bin kişinin bu kurslara devam etmesi ile mevcut sorunun 3-4 sene içerisinde çözümlenmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir