İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gemiye Müdahale Edilmeli…

Yaklaşık 3 yıl önce, kötü hava koşulları nedeniyle alabora olan Hint okyanusundaki Camars Adaları bandıralı “Kris” adlı yük gemisi, deposundaki 12 ton akaryakıt ve 2 bin 350 ton demir tozu ile hala kurtarılmayı bekliyor.
 
BASK Hatay ıl temsilcisi Metin Yılmaz, Samandağ sahilinde karaya oturan yük gemisinin hem görüntü kirliliği hem de tehlike arz ettiğini söyledi.
Yılmaz, yaptığı açıklamada, önceki yıllarda ıskenderun körfezinde batan “MVULLA” gemisi gibi “Kris” adlı yük gemisinin de dalgalara kapılarak Samandağ ilçesinin çevlik tatil köyü yakınlarında batarak çevre kirliliği yarattığına dikkat çekerek, “ Yaz sezonu yaklaşmaktadır. Buraya gelen turistlerin bu çirkin görüntüyü görmelerini istemiyoruz. Edindiğimiz bilgiye göre gemide halen bulunan akaryakıt ve demir tozu tahliye edilmediğinden büyük tehlike arz etmektedir. Bu nedenle yetkililerin MVULLA gemisine göstermiş oldukları hassasiyeti bu yük gemisine de göstermelerini temenni ediyoruz” dedi.
 
BASK Hatay temsilcisi Metin Yılmaz geminin aşırı dalgalar nedeniyle ikiye ayrılarak büyük bir bölümünün kuma gömüldüğünü ve bunun büyük tehlike arz ettiğini söyleyerek, “Akaryakıtı ve demir tozu yükü boşaltılmayan gemi, en çok bu sahili kullanan vatandaşları ve balıkçıları endişelendiriyor. 15 kilometrelik uzunluğu ile bölgenin en uzun sahili olma özelliği taşıyan Samandağ çevlik sahilinde karaya oturan gemideki akaryakıtın ve demir tozunun denize karışmasıyla büyük bir çevre felaketinin yaşanmasından da korkuluyor.” dedi.
 Metin Yılmaz, ıskenderun’da batan MVULLA olayının bir benzerinin daha yaşanmaması için yetkilerin bir an önce geminin deposundaki 12 ton akaryakıt ile 2 bin 350 ton demir tozu yükünün boşaltılmasını istedi.
 
Yaklaşık olarak 3 yıl önce karaya oturan Camars Adaları bandıralı “KRIS” isimli geminin mürettebatının kurtarılmasıyla her şeyin bitmediğini söyleyen BASK Hatay ıl Başkanı Metin Yılmaz, geminin kaderine terk edilmesinin çözüm olmadığını söyleyerek, “Gemiye biran önce müdahale edilmeli. Bu ilerisi için kötü sonuçlar doğurabilir. Akaryakıt sızıntısı olursa çevre felaketi yaşanır. Bu sahilimizden turistler yararlanıyor. Balıkçılar yararlanıyor. Vatandaşlar piknik yapıyor. Ne yapıp ne edip bu gemiye bir an önce müdahale edilmeli. BASK olarak üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız.” açıklamasında bulundu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir