İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hatay Vergi Dairesi…

Günay, naylon fatura kayıt dışı vergi konusunda tüm ihbarları değerlendirdiklerini vurguladı.
 Vergi bilincini yaymak için çaba sarf ediyoruz …
 

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Fehmi Günay, naylon fatura ve kayıt dışı vergi konusunda hassas olduklarını ve tüm ihbarları değerlendirdiklerini söyledi.
 

Hatay’ın vergi tahsilatında en çok vergiyi ıskenderun’un verdiğine dikkat çeken Günay, ıskenderun ekonomisinin Türkiye’de söz sahibi olduğunu vurguladı. Vergi bilincini yediden yetmiş yediye kadar tüm halka yaymak için çaba sarf ettiklerini söyleyen Günay, “Vergi konusunu okullarımızda başta olmak üzere tüm halkımıza yaymak için çaba sarf ediyoruz.
 

ıskenderun’da vergi konusunda oldukça duyarlı bir şehir. Sosyal güvenlik açıkların kapatılması, vergi bilincini özellikle çocuklarımızda öğrencilerimizde işlenmesi gerektiğine inanıyoruz ve okullarımızda konferanslar veriyoruz. şu an uygulanan vergi sistemi belge sistemine dayalı vergi sistemidir. Herkesin alış verişlerde mutlaka fiş almışsa vergi gelirlerini etkilemektedir.
 

Hepimiz bu gün alışverişlerde fiş alırsak, mükelleflerin hasılatı artar ve gelir vergisi matrahı da artmış olur ve bu matrahlar hazinemize intikal eder” dedi. Artık vergi ödemelerinin teknolojik olarak da gerçekleştiğine dikkat çeken Günay, “Mükelleflerimiz internet ortamında vergi beyanlarını ödeyebilmektedirler.
 

Toplumun tüm kesiminde vergini bilincini anlatılması için çalışıyoruz” dedi. Hatay Vergi Dairesi Başkanı Günay, ıskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (ıTSO)’nı da ziyaret ederek, ıTSO meclis üyeleri ile verginin önemi konusunda görüş alış verişinde bulundu.
 

ıTSO Başkan Vekili Müfit Tennioğlu da, “ıskenderun’da sanayici, esnaf ve iş adamları ile birlikte vergi bilincinde olan ve vergilerini hassasiyetle veren bir şehirde yaşıyoruz, Her yıl ülkede en çok vergi veren kuruluşlar ıskenderun’dan çıkıyor.
 

şehrimizde vergi bilinci yerleşmiş durumda, ancak vergi bilincini teknolojiye göre değiştirmek lazım” ifadesini kullandı. ıTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay ise, Verginin tarihinin çok eski olduğunu belirterek, “Oda olarak vergi bilincini sağlamak ve vergilerin toplanması için çaba sarf ediyoruz. çünkü ödenen vergiler, halka geri dönmektedir.
 

Hiçbir vatandaş devletin masrafına katılmak şerefinden yoksul bırakılamaz sözü çok yerinde bir sözdür. Bu nedenle vergi vermek bir şereftir ve kutsaldır. Bu bağlamda devletin belli yatırım ve hizmetleri yapabilmesi için mükelleflerden devlet belirli bir pay almaktadır, bu vergilerde bize okul, sağlık, adalet ve güvenlik yatırımları olarak geri gelmektedir.
 

Bir ülkede refahın ve medeniyet seviyesinin yükselmesi o ülkedeki verginin ödenmesine bağladır. Vergi ne kadar çok ödenirse, ülke de o derecede kalkınır” şeklinde konuştu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir