İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hatoder Ziyaretlerine Devam Ediyor

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı Burhan Kerimoğlu ve yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz akşam Antakya merkez Kuzeytepe Beldesinde ikamet eden Doğru ailesini evlerinde ziyaret ederek aile fertleri, akrabalar, komşular ve hastalar ile bir araya geldi.
 
 
 
Haber merkezi
 
 
 
 Ziyarette konuşma yapan Başkan Burhan Kerimoğlu göreve geldikleri günden bu yana hastalar, hasta aileleri ve çift taşıyıcı ailelere yönelik çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. 
 
 
 
Başkan Burhan Kerimoğlu; “halka yönelik talasemi eğitim çalışmalarının içinde bulunduğumuz yılda ve gelecek yıllarda artarak devam etmesinin bu hastalığın zaman içerisinde herkes tarafından bilinmesine, ciddiyetinin anlaşılmasına çok büyük katkı sağlayacaktır. 
 
 
 
Bu doğrultuda basın-yayın organlarının da bu hastalıklar hakkında, hastalar ve hasta aileleri yönünde vermiş oldukları destekler, bizlere, siz kederli ailelere ve çift taşıyıcı ailelere önemli derecede katkı sağlayacaktır.” dedi.
 
 
 
 
Yaz ayları süresince yapacakları ev ziyaretlerinin, bundan sonrada düzenli aralıklarla devam edeceğini belirten Kerimoğlu, “çünkü hastalarımızın dertleri bizim dertlerimizdir, gönül ister ki elimizden gelenin daha fazlasını yapabilelim hastalarımızın ve ailelerinin memnuniyeti en üst düzeyde sağlayabilmemiz, bizleri daha çok mutlu edecektir.
 
 
 
 Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği olarak bizler yardım elimizi güçlendirmeleri yönünde amacımızı bilen herkesten, bizlerin aracılığı ile hastalarımıza destek bekliyoruz, alacağımız maddi ve manevi destekler hastalarımıza daha iyi hizmet götürmemizi sağlamanın yanında bu insanların hayata tutunmalarında ve topluma kazandırılmaları yönünde olumlu etkiler yaratacağı apaçık göstergesi olacaktır.” ıfadelerini kullandı.
 
 
 
Beş çocuk annesi olan Hediye Doğru, evlendiği yıllarda taşıyıcılık ile ilgili kan testi yapılmadığını dile getirerek, “rahmetli eşimle hiçbir akrabalık bağım yok yıllar önce evlendiğim için o yıllarda taşıyıcılık ile ilgili kan testi yapılmıyordu, yapılmadığından dolayı ikimizin de taşıyıcı olduğunu bilmemize o günün şartlarında imkân yoktu.  
 
 
 
çocuklarımdan sadece bir kızım hasta o da zaten benle beraber yaşıyor diğerleri evli, keşke bu hastalıkla bu kızımda tanışmamış olsaydı onu da biran önce evlendirebilirdim. Ama duyuyorum ki hasta bireylerde evlenip, hamile kalabiliyorlarmış, buradaki şart hasta bir bireyin sağlıklı biriyle evlenmesi ile mümkün olacaktır. 
 
 
 
Umarım bu kızımı da kısmetinde varsa evlenir,  yöremiz de bu hastalıkların acı durumu herkes tarafından bilinse de maalesef aileler hasta çocukları olduklarını saklama yoluna gitmektedirler.
 
 
 
Aslında kimse böyle olmayı istemezdi o yüzden bunda saklanacak ve utanacak hiçbir şey yok aksine gün birlik olma günüdür, ailelerin gelecek nesiller için dayanışma içinde olması gelecek nesillere tıbbın da imkânlarını göz önüne alarak yardım etmeleri, taşıyıcılara tavsiyelerde bulunmaları bir insanlık vazifesidir.” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir