İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hekimler tam gün yasasına tepkili…

17 Ekim 2009 Cumartesi günü Mersin’de Güney ılleri Tabip Odaları toplantısı yapıldı. Hatay Tabip Odası’ndan hekimlerin de katıldığı toplantıda, “Tam Gün Yasa Tasarısı”nı desteklememe kararı çıktı. Güney ılleri Tabip Odaları (GıTO) Birlikteliği’ne üye Mersin, Adana, Hatay, G.Antep-Kilis, K.Maraş, ş.Urfa ve Adıyaman Tabip Odaları’nın yaptığı toplantıdan sonra yapılan basın açıklamasının ardından şu açıklamalar yapıldı: “üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı tamamlanmış olup Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeyi beklemektedir. Tasarının tehlikeli yanları büyük bir ustalıkla gizlenerek, hekimlere birden fazla yerde ve uzun süre çalışmaya ihtiyaç duymadan iyi bir ücret verileceği ve halkın sağlığa ulaşımının kolaylaşacağı vaat edilmiştir.
 Tasarının satır aralarını okuyan ve tehlikenin farkına vararak sesini yükselten hekimler ise bizzat Sağlık Bakanı tarafından ‘yaygaracı’ olarak nitelendirilmiştir. Halkın ve hekimlerin gözlerinin içine baka baka yalan söylenmiş ve bu yasanın hekimlerin büyük bir çoğunluğu tarafından memnuniyetle karşılandığı söylenerek kamuoyu ve hekimler yanıltılmıştır. Kamuoyunu ve üyelerin doğru bilgilendirme yükümlülüğü olan tabip odaları bu tasarı ile ilgili eleştirilerini kendi bölgelerinde yapmaktadır.
Ayrıca 14 Ekim çarşamba günü, 75 uzmanlık derneği ve 64 tabip odasının imzasıyla tam gün yasa tasarısının mevcut şekliyle kabul edilemez olduğu tam sayfa gazete ilanları ile kamuoyuna duyurulmuştur. Güney ılleri Tabip Odaları (GıTO) Birlikteliği’ne üye Mersin, Adana, Hatay, G.Antep-Kilis, K.Maraş, ş.Urfa ve Adıyaman Tabip Odaları tam gün yasa tasarısına karşı hekimlerin düşüncelerini değerlendirmek üzere bir anket çalışması planlamıştır. Anket sonuçlarına göre bu yasa tasarısının bir fiyasko olduğu, bu oyuna daha fazla devam edilmemesi gerektiği net olarak ortaya çıkmıştır. Biz, GıTO birlikteliğinde bulunan tabip odaları, koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen, nitelikli, ulaşılabilir ve ücretsiz sağlık hizmeti sağlayan bir sistem içinde; hekimlere emeklerinin karşılığı olan ve emekliliğe yansıyan bir gelir sağlanması koşulu ile “tam süre çalışma”yı öteden beri desteklemekteyiz. Ancak adına sözde “Tam Gün çalışma Yasası” denilen fakat halkımızın ve hekimlerin yararına olmayan bu tasarıyı kesin olarak reddediyoruz.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir