İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lekesiz Mobilyacıları Dinledi

Antakya’da faaliyet gösteren Mobilya üreticileri ile bir araya gelen Vali Lekesiz, üreticilerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri sundu
 
 
 
Haber Merkezi
 
 
 
Vali M. Celalettin Lekesiz, Antakya Yeni Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren mobilya üreticileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
 
 
 
Mobilya üreticisi Mehmet Derviş öğretir ile Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ali Kanlı’dan, hangi tür mobilya üretildiği, hangi ülkelere ihraç edildiği, nitelikli eleman problemi yaşanıp yaşanmadığı, sektörün geleceğe dair hedefleri gibi konularda bilgi alan Vali Lekesiz, üreticilerin taleplerini de dinledi.
 
 
 
Başarı Tesadüf Değildir
 
 
 
Toplantıda yaptığı konuşmada hiçbir başarının tesadüfen olmayacağının altını çizen Vali Lekesiz,  başarıda kendine güvenin, piyasa analizi yapmanın ve yenilikleri takip etmenin önemli olduğunu vurguladı.
 
 
 
Antakya Küçük Sanayi Sitesi’nin mevcut yeri kalmak koşuluyla, esnafın üretim ve teşhir amaçlı olarak daha geniş bir mekana geçme kararını olumlu bulan Lekesiz, “Orada hepinizin ufku daha da açılacak, vizyonunuz büyüyecek, tahmin edemediğiniz noktalara geleceksiniz.
 
 
 
 Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu arada bize düşen işleri biz, size düşen işleri de siz yapın ve el birliği ile burayı daha sağlıklı bir mekan haline getirelim.” diye konuştu.
 
 
 
Esnafın talebi olan; orta refüj ve çevre düzenlemesi, çöp, ulaşım ve kalifiye eleman sorununun çözümü gibi taleplere somut öneriler sunan Vali Lekesiz, söz konusu taleplerin yasalar çerçevesinde çözümlenmesi için gerekenin yapılacağını kaydetti.
 
 
 
“ıhracat Rakamları Daha Yüksek Olmalı”
 
 
 
Mobilyacılık sektörünün çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu, ilimizdeki ihracat rakamlarının da memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Lekesiz, “Ancak bunca yıllık geçmişi olan bir sektörün ihracat rakamları çok daha yüksek olmalı.
 
 
 
 Buranın tarihi birikimi, dinamizmi, üzerinde bulunduğu coğrafyanın sunduğu avantajlar göz alındığında 500 milyon dolarlık ihracat çok rahatlıkla yapılabilmeli.” dedi.
 
 
 
Bunun için gereken ‘fiziksel kapasitenin yükselmesi’ konusunda çalışmaların yapılmakta olduğunu kaydeden Lekesiz, diğer önemli konunun da ‘nitelikli eleman yetiştirilmesi’ olduğunu, bunun da çalışma ve ış-Kur ıl Müdürlüğü koordinesinde çözümlenebileceğini kaydetti.
 
 
 
“ış-Kur Ortaklı Kalifiye Eleman Yetiştirme Kursu Açılabilir”
 
 
 
Lekesiz, sektörde istihdam edilmek koşuluyla, sektörün ihtiyacı olan alanlarda kalifiye eleman yetiştirilmesi için, masrafları ış-Kur ıl Müdürlüğü’ne bu alanda kullanılmak üzere verilen ödenekten karşılanacak ve 4 ila 6 ay sürecek ‘Mesleki Eğitim Kursu’ açılabileceğini ifade ederek, sektörün bu fırsatı değerlendirmesi tavsiyesinde bulundu.
 
 
 
Toplantıya, ıl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, çalışma ve ış-Kur ıl Müdürü Ahmet Bulanık, çevre ve şehircilik ıl Müdürü Melik Kara, TEDAş ıl Müdürü ılhan Karabulut, ıl Defterdarı Mustafa Akdemir, ıl Milli Eğitim Müdürü Osman şimşek, Karayolları 53. şube Müdürü Murat Aydın, Marangozlar Odası Başkanı M. Ali Yapar ile mobilyacı esnafı katıldı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir