İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Meryem Kılıç ile Devam…

DıSK Genel-ış’e bağlı Emekli-Sen Hatay şubesi, geçtiğimiz hafta sonunda, tek liste ile 2. olağan kongresini gerçekleştirdi ve Meryem Kılıç tekrar başkanlığa getirildi. 

 

Divan başkanlığını Servet Kavukoğlu’nun, divan katipliğini de Kemal Yalçın ve Dilek Bat’ın yaptığı kongrede yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluşturuldu: Meryem Kılıç, Memduhe Rende, Vecih Uygun, Hikmet Yılmaz, Mişat öztürk, Vahit Kılıç, Müzeyyen Gülşen, Kazım Kılıç ve Ziyaeddin Uzuner.

 

Eğitim-Sen Hatay şube binasında düzenlenen kongrede bir konuşma yapan Emekli-Sen Hatay şube Başkanı Meryem Kılıç, ülkemiz önemli bir dönemden geçtiğini, böylesine önemli bir süreçte yeni seçilecek yönetime de önemli görevler düştüğünü söyledi, öncelikli olarak şubemizden başlamak üzere hepimize çok önemli görevler düştüğünü, bu görevlerin başında kollektif bir çalışma anlayışının yaratılmasının yanında sınıf ve kitle sendikacılığı anlayışını temel alan bir genel merkez oluşumu sağlama yönünde de adımlar atılmasının önemine değindi.

 ABD’den başlayarak bütün dünyayı etkileyen ekonomik krizin AKP hükümetinin bütün gizleme-yok sayma ve önemsememe tavrına karşın ülkemizi de önemli oranda etkilediğini işyerleri kapatılan ve kriz nedeniyle işlerinden çıkartılan işçi sayısının 400 binleri geçtiğini bu rakamların 2009 yılı 2. Yarısından itibaren 2 milyon’u aşacağını bildiklerini konuşmasında belirten Kılıç, emekliler ve emekçiler açısından krizden kurtulmanın yolu, ortak birleşik mücadeleden geçtiğini bildirdi ve şunları dile getirdi:

 

“AKP hükümetinin bugüne kadar özelleştirme gelirleri, yalanla, talanla ve IMF desteğiyle sürdürdüğü ekonomik politikalarını bugünden 2B yasasıyla ormanlarımızı, nehir ve akarsularımızı satarak, kentsel dönüşüm projesi adı altında talan ederek, önümüzdeki ay yapılacak olan yerel ve mahalli seçimler bu nedenle önemi büyüktür. Yerel seçimlerde emperyalist politikalara angaje olmayacak, emekten, barıştan ve demokrasiden yana olan şahısların desteklenmesi daha da önem kazanmaktadır.

 

şube Yönetiminde yer alacak arkadaşlarımız, bu nedenle işlerinin her zamankinden daha zorlu geçeceği bir gerçektir. Sendikamızın kuruluşundan 14 yıl geçmesine rağmen bugüne kadar öncelikli hedeflere ulaşılmamıştır.

 

Yargıtay 4. Dairesinin ‘Emekliler sendika kuramaz’ kararıyla iç hukukta sürecin, sendikamızın aleyhine sonuçlanması, çözümü AHıM’de arar noktaya getirmiştir. Sendikamızın böylesi bir olumsuzluğa sürüklenmesinin altında yatan gerçek ise başta Genel Merkezimiz olmak üzere yanlış politikalar olduğunu düşünüyoruz.

 

Yanlış kadro politikaları ve sınıf kitle sendikacılığından giderek uzaklaşma, üye tabanının somut taleplerine yanıt verilmemesi, sendikanın içinde bulunduğu durumu kısaca özetlemektedir.

 

Sendikal mücadelemizin yalnızca emeklinin ücretlerini 3 liradan 5 liraya yükseltme anlayışının dışına çıkılarak ülkemizde sürdürülen haklar ve özgürlükler mücadelesinde daha fazla yer almasından işçi-emekli-emekli ve toplumun tüm ezilen kesimleriyle dayanışma içinde olunması gerekliliği vardır. Bunun için önümüzdeki dönemde üyelerimizden destek ve yetki istiyoruz.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir