İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MKÜ Fizik Tedavide ıddialı

Bir profesör, bir doçent ve bir yardımcı doçent olmak üzere 3 öğretim üyesi, bir uzman, üç araştırma görevlisi, iki fizyoterapist, bir fizik tedavi teknikeri ve bir EMG teknisyeni ile vatandaşlara hizmet veren Mustafa Kemal üniversitesi (MKü) Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon ünitesi deneyimli kadrosu ve son teknoloji cihazları ile Fizik tedavi alanında iddialı.
 
 
 
H.Bozok
 
 
 
MKü Rektörlük binası toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, MKü Tıp Fakültesi olarak sundukları sağlık hizmetlerinde en kaliteli ve en hızlı hizmeti verebilmek adına çalıştıklarını söyledi.
 
 
 
Söz konusu sağlık olduğunda herhangi bir boşluk oluşmasına kimsenin tahammülünün olmadığına dikkat çeken Rektör Güder, hizmet kalitelerini arttırmak adına geçtiğimiz yıl ierisinde teknik ekipman için 10 milyon liralık yatırım yaptıklarını, bunun yanı sıra kadrolarını genişletmek ve geliştirmek içinde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
 
 
 
Fizik tedavi kliniğinde verilen sağlık hizmetleri ve teknik ekipman konusunda bir sunum yapan MKü Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Dicle Turhanoğlu ise, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon kliniğinde yataklı serviste yatan hastalara ve 2 poliklinik ve fizik tedavi ünitesinde de ayaktan tedaviye gelen hastalara tedavi hizmeti verdiklerini belirtti.
 
 
 
Klinikte bölgedeki en kaliteli sağlık hizmetinin verilmeye çalışıldığını anlatan Turhanoğlu, ağrılı durumlar, eklem ve eklem çevresi yapı ağrıları, kas ağrıları, kemik ağrıları, sinir sıkışması, sinir kesileri, boyun-bel fıtığı, yaralanmalar, nörolojik hastalıklar, omurilik, beyin, spor ve işe bağlı yaralanmalar, parkinson rehabilitasyonu gibi birçok hastalığın en son teknolojik aletlerle tedavi edilmeye çalışıldığını ifade etti. 
 
 
 
Turhanoğlu, bu yıl kullanılmaya başlanan ve Hatay’da başka bir hastane de daha bulunmayan “ızokinetik Egzersiz Sistemi”nin kısa sürede kas güçlendirme, omurga ve tüm eklem çevresi kaslara yönelik güçlendirme imkanı sağladığını ve spor hekimliğinde özellikle çok büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti. 
 
 
 
üniversite hastanesinde bulunan bu sistemin Hatay’da tek ve bölgede sayılı bir sistem olduğunu belirten Turhanoğlu, bu sistemin sporcuların eklem yaralanmalarında ve ameliyat sonrası rehabilitasyonunda çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.
 
 
 
Toplantıda MKü Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Hayal Güler ve Yrd. Doç. Dr. Nilgün üstün, klinikte uygulanan tedavi yöntemleri ve klinikte bulunan sağlık ekipmanlarının işlevleri hakkında bilgi verdi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir