İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Önce Vasıf, Sonra ış…

Aktif istihdam tedbirleri projesi çerçevesinde ilimizde 215 işsiz kadın veya gence önce iş öğretilecek ardından iş bulmaları sağlanacak. 

 

AB onaylı projenin dış kaynaklı 341.313 AVRO bütçesi var… 

 

Hatay Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği, MKü, ış-KUR başta olmak üzere çeşitli Sivil Toplum kuruluşlarının işbirliği ile hazırlanan  “Aktif istihdam tedbirleri projesi” çerçevesindeki proje Avrupa Birliği kaynaklı bütçesi ile uygulamaya konuluyor. 

 

341 bin 313 AVRO bütçeli projenin Antakya Samandağ ve ıskenderun ayağı bulunuyor. Daha önce Samandağ ve ıskenderun ayağında açılışlar yapılırken son olarak Antakya ayağı da geçtiğimiz Cumartesi günü Vali Nusret Miroğlu’nun da katılımı ile gerçekleşen toplantıyla açıldı. Antakya Ticaret Meslek Lisesi okulundaki sunumda proje ortağı MKü adına Turizm Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Kazım Kocabozdağ yaptığı sunumunda projenin Antakya’da75, ıskenderun’da 90 ve Samandağ’da 75 olmak üzere toplam 215 işsiz genç ile kadına iş öğretme ve iş bulma amacı taşıdığının altını çizerek bununla ilimizdeki girişimci ruhunu geliştirmek, teşvik etmek işsizleri aktif iş gücüne dahil etmek olduğunu bildirdi.
 

 

Projenin AB onaylı ve 341.313 AVRO bütçeli olduğunu 1 ay süreceğini 1 Aralık 2008 tarihi itibariyle başlayıp 30 Kasım 2009’da sona ereceğini, teori bölümünün 5 ay, işbaşı eğitim süresinin de 3 ay süreceğini ayrıca Samandağ kıyılarına benzerliği itibariyle Dalyan, Antakya’ya benzerliği itibariyle de Amasya illerine gezi düzenlenip incelemelerde bulunulacağını kaydederek proje tamamlandığında ilimizde 215 işsizin vasıflı hale getirilerek işgücüne katılmasının sağlanacağını bildirdi. 

 

MKü Turizm Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Cevat Tosun da sunumunda Hatay’
ın Turizm pastasından istediğini alabilmesi için bu olayda olduğu gibi kurumların elbirliği içinde bulunmasının şart olduğunu, herkesin işsizliğe çözüm bulmada üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini bildirdi ve bu projenin dış kaynaklı finansmanla yürümesinin de en önemli ve gerekli olduğunun altını önemle çizdi.

 

ış-KUR ıl Müdürü Ahmet Bulanık da, projenin 3. ve son açılışını yaptıklarını, dünyanın çok önemli bir işsizlik sorunu ile karşı karşıya kaldığını bildirdi ve ülkemizin ayrıca ilimizin de bundan olumsuz etkilendiğine dikkat çekerek bazı rakamlarla bu tezi desteklemeğe çalıştı.
Törene katılan Vali Nusret Miroğlu da, ülkemizin ve dünyanın küresel krizden geçmekte olduğu bugünlerde böylesi projelerinin önemli olduğunu, dış kaynaklı olmasını da ayrıca üzerine durulması gereken bir konu ve fırsat olduğunu kaydederek Hatay’da AB onaylı hibe kazanmış 7-8 proje olmasından ötürü ayrıca mutluluk duyduğunu belirterek; “ınanın bu beni çok şaşırttı ve mutlu etti” dedi.

 

Vali Nusret Miroğlu proje tamamlandığında 215 işsizin iş öğreneceğini ve daha kolay iş bulma imkanı sağlayacağını kaydederek “ihtiyaç doğrultusunda eğitim dalları belirlenmiş bunu çok iyi değerlendirmeli ve mutlak amacına uygun olarak yürütmeli.
Kalkınmış ülkelerdeki güzel örnekler neyse bizim de ona göre hareket etmemiz bunları kendimize örnek almamız gerekir. Vasıflı eleman açığımız var kaliteli hizmet için kaliteli standartlara uygun hizmet için kalifiye vasıflı eleman olması çok önemli ve zorunludur” dedi. Tören ikram faslı ile sona erdi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir