İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Resmen Aday

Sadece ilimizin değil, ülkemizin yüz akı olan “Antakya Medeniyetler Korosu”nun 2012 Nobel Barış ödülü adaylığı için Mustafa Kemal üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder tarafından yapılan başvuru resmen kabul edildi.
 
 
 
H.Bozok
 
 
 
Hatay’dan tüm dünyaya barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajları veren, her dinden ve inançtan insanların oluşturduğu “Antakya Medeniyetler Korosu” için MKü Rektörü Güder’in Norveç Nobel Komitesi’ne yaptığı başvurunun kabul edildiği ve koronun 2012 Nobel Barış ödülü için 231 aday içerisine girdiği bildirildi. 
 
 
 
Koro’nun adaylık sürecini değerlendirmek ve adaylık sürecinde yapılacak çalışmalar için bir yol haritası oluşturmak üzere Vali Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ıskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, MKü Rektörü Hüsnü Salih Güder, ATSO Başkanı Hikmet çinçin, HESOB Başkanı A. Kadir Teksöz, Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz özfırat ve ilimizdeki din ve cemaat önderlerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.
 
 
 
Valilik Abdurrahman Melek toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Lekesiz, yapılan doğru işlerin nasıl kaynağını buluyorsa, doğru projelerin de aynı şekilde destek bulduğunu ifade ederek, Medeniyetler Korosu’nun oluşumunda, tüm Hataylıların yaşattıkları iklimle koroya doğrudan katkısının olduğunu söyledi.
 
 
 
Bu işi amatörce değil de amatör bir ruhla ama profesyonelce yürüten, birbirlerinin ilahisini şarkısını türküsünü ezgisini içten gelerek güler yüzle samimiyetle okuyan koro üyelerin e ve başkanına içten teşekkür eden Lekesiz, “Koronun kurulduğu günden bu yana ulusalı aşıp uluslararası düzeydeki konserleri için destek veren hükümetin tüm üyelerine ve ayrıca koronun çalışmalarına özümseyip içselleştiren ve takım arkadaşlarıyla çalışarak Nobel Barış ödülü’ne aday gösteren Rektör Güder’e de teşekkürlerini iletti.
 
 
 
Lekesiz, koronun kısa zamanda gerçekten çok iyi bir noktaya geldiğini memnuniyetle gözlemlediklerini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
 
 
“ınsan sevgisi ve kardeşlik ekseni üzerine inşa edilmiş bir Anadolu toprağı olan Hatay farklılıklarını bir zenginlik unsuruna dönüştürmeyi günlük hayatının bir parçası haline getirmiş. Yıllardır aidiyet, mensubiyet ve din ayrımı yapmadan iç içe olmayı varlığının anlamı gibi özümsemiş bir sevgi iklimi Hatay. Faklı dinlerden farklı kültürlerden farklı inançlardan olan vatandaşlarımızın bir araya gelerek kurdukları ülkemizin hemen hemen tüm renklerini tüm değerlerini büyük bir ahenk içinde yansıtan Medeniyetler Koromuz ise sadece ilimiz değil ülkemizin de yüz akı olmaya aday bir beraberliğin simgesi. Barış hoşgörü sevgi kardeşlik mesajı vermek üzere kurulan bu güzel korunun değerli mensupları bu duygularla birbirlerinin ilahilerini samimiyetle seslendiriyorlar. Birbirlerinin ilahilerini ezgilerini türkülerini seslendirecek kadar derin bir anlayışa sevgiye ve hoşgörüye sahipler. Medeniyetler Korosu tüm dünyada din, ırk mezhep savaşlarının yaşandığı bir zamanda farklılıkların oluşturduğu birlikteliğin aslında en büyük bir zenginlik olduğunu sadece ülkenin sınırları içerisinde değil aynı zamanda ülke sınırları dışında da verdikleri konserlerle en güzel şekilde anlatıyorlar”
 
 
 
Toplantıda, Koro’nun yurt içi ve yurtdışında verdiği konserlerin görüntülerinden oluşan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir