İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Teknoloji’ Uyuşturucudan Beter…

Mersin üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurcan Gökçekan, Antakya Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Fen Bilimleri Dershanesi öğrencileri ve velilerine “Sınav Kaygısı ve Anne-Baba-çocuk ılişkisi” konulu seminer verdi.
 
Televizyon ve bilgisayar bağımlılığının eroin, alkol ve sigara bağımlılığından daha tehlikeli olduğunu söyleyen Gökçekan, “Televizyon ve bilgisayar zaman zaman anne, baba ve kardeş sevgisinden daha önemli bir yer tutuyor. Bu bağımlılık eroin, alkol gibi her türlü bağımlılıktan daha tehlikelidir. Bunun en büyük nedeni değişen yaşam tarzlarıdır.
 
çocuk okuldan eve geliyor ama evde anne baba yok herkes çalışıyor. Kendisiyle ilgilenilmediğini hisseden çocuk televizyon ve bilgisayar bağımlısı oluyor” dedi. öğrencilerin girdiği hiçbir sınavın yetenek ya da kişilik sınavı olmadığını, sınavların dramatik bir hale getirilmemesi gerektiğini de belirten Gökçekan, “Başarısız not öğrencinin zeki olmadığı anlamına asla gelmez.
 
çocuklara başarı ile ödülü çok paralel bir şekilde yaparsak çocuk başarısız olduğu zaman anne ve babasının kendisini sevmediğini düşünür. Son dönemlerde bu yüzden intihar olayları çok artmıştır” diye konuştu.
 
KAVAS: SINAV GüNü YAKLAşTIKçA öğRENCıLERıN KAYGISI ARTIYOR
 
Antakya Fen Bilimleri Dershanesi Müdürü Süleyman Kavas, her yıl sınav günü yaklaştıkça öğrencilerin yoğun bir kaygı ve heyecan duymaya başladığını belirterek, “Bu kaygı ve heyecana bir de ailelerin beklentileri eklenince yaşanan stres iki katına çıkıyor. Bu durum öğrencinin sınavda sergileyeceği performansı maalesef olumsuz yönde etkiliyor. Bizler yaşanan bu kaygı ve stresin azalmasında en önemli faktörün, öğrenciler ile aileleri arasındaki iletişim olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir