İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Trafik Kurallarına Uyalım…

Hatay Valisi Nusret Miroğlu, “Gelişmiş ülkelerin karayollarında bizden daha fazla araç bulunmasına rağmen, ölümlü kaza oranları daha düşük” dedi.
 
Miroğlu, “2-10 Mayıs Karayolları Trafik Güvenliği Haftası” kapsamı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte, küçük yada büyük trafik kazası geçirmeyen bir ailenin neredeyse olmadığını ve buna rağmen birçok kişinin bundan ders almadığını ve kurallara uymadığını söyledi. ınsan hayatının önemli olduğunun farkına varması gerektiğini belirten Miroğlu, şöyle konuştu:
 
“Trafik kuralları insanın kendisi için yapılmıştır. Bu kurallara uymasak önce kendi can güvenliğimizi ve ardından da başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmış oluruz. Devletimiz bu konuda çok önlemler aldı ama yeteri kadar mesafe kaydettiğimizi düşünmüyorum. çünkü halen sürücü kurslarına uğramadan ehliyet alabilen insanlar var. öncelikle bu bilincin değiştirilmesi gerekir. ölümlü trafik kazaları ilimizde biraz artış göstermiş. Bu da kurallara yeteri kadar riayet etmediğimizi gösteriyor. Gelişmiş ülkelerin karayollarında bizden daha fazla araç bulunmasına rağmen, ölümlü kaza oranları daha düşük. Bunun ana sebebi bizim trafik kurallarına uymamamız ve araçların muayenesini gereği gibi yaptırmamamızdan kaynaklanıyor. Kendi can güvenliğimiz için araç muayenesini yaptırmayan varsa onlara karşı muhalif bir tavır takınmamız gerekir.”
 
Miroğlu, Hatay’ın başka illere oranla trafikte iyi olduğu noktalarının da bulunduğunu ifade ederek, “Burada yaya geçişlerine riayet ediliyor. Bu çok güzel bir gelişme, ülkemizde böyle bir uygulamaya uyan pek yoktur. Hatay olarak trafikte bu işi bir ucundan tutmuşuz, ancak bizimde bunu geliştirmemiz lazım” dedi.
 
KALYONCU: TüM DüNYADA SANAYıLEşME ıLE BıRLıKTE TRAFıK SORUNU DA ARTMAKTADIR
 
ıl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu da tüm dünyada sanayileşme ve şehirleşme ile birlikte motorlu araç ve sürücü sayısının hızlı bir şekilde arttığını ve bu artışa bağlı olarak trafik sorunlarında da artış olduğunu söyledi. Trafik sorununun toplumsal bir sorun olduğuna dikkati çeken Kalyoncu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Son yıllarda trafik güvenliği alanında yürütülen başta karayollarımızın standartlarının yükseltilmesi ve trafik güvenliğinde yeni açılımlar ile hedef ve çözüm projeleri kapsamındaki faaliyetlerin de eklenmesi ile 2008 yılında ölümlü kaza sayılarında yüzde 15.5, yaralanmalı kaza sayısında yüzde 1.9, ölü sayısında yüzde 15.5 ve yaralı sayısında ise yüzde 2.4 oranında azalma sağlanmıştır.
 
Planlama ne kadar mükemmel olursa olsun, alt yapı ne kadar gelişmiş bulunursa bulunsun ve düzenleme ne kadar intizamlı yapılırsa yapılsın direksiyon başındaki insan; gerektiği gibi yönlendirilmediği, eğitilmediği, yasal kalıplar ve ahlak kuralları içine alınmadığı takdirde trafik kazalarında azalma kaydetmek oldukça güçtür.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir