İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Üniversitelere ek kaynak…

 Türk Sağlık-Sen Hatay şube Başkanı Hayrettin şahin, sağlık çalışanlarının paralarıyla üniversitelere ek kaynak oluşturulmak istendiğini ileri sürdü.
şahin, yazılı açıklamasında, 2005 yılında sağlık çalışanlarının üniversiteli olması için lisans tamamlama mücadelesi başlattıklarını hatırlattı. Bu mücadele sonucunda lisans tamamlama yapılmasını tüm taraflara kabul ettirdiklerine dikkati çeken şahin, şöyle devam etti:
 
“Hatta çalışmalarımız sonucunda Sağlık Bakanlığı ile Açık öğretim Fakültesi bir araya gelerek toplantılar yapmışlar ve sonuçta açık öğretim fakültesinde lisans tamamlamanın verilmesine karar verilmiş, dersler bile belirlenmişti. Fakat Sağlık Bakanlığı Açık öğretim Fakültesi yerine Malatya ınönü, Erzurum Atatürk ve Samsun 19 Mayıs üniversiteleri ile lisans tamamlamayı yapmaya karar verdi. Bu kararın sağlık çalışanlarına faturası ise öğrenim harcının 2 Bin TL olması oldu. Lisans tamamlama yıllık 400 TL harç parası olan Açık öğretim fakültesinde yapılsaydı sağlık çalışanları böyle yüksek bir meblağ ile karşılaşmazlardı.Lisans tamamlama bu haliyle üniversite mezunu olmak isteyen sağlık çalışanları için zulme dönüşmüştür. Yılda 2 Bin TL, bir yılda okul uzarsa Bin TL olmak üzere mezuniyetin bedeli 5 Bin TL olacaktır.
 
ülkemizde derin bir ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde geçimlerini güçlükle sağlayan sağlık çalışanı arkadaşlarımızın bu parayı ödemeleri çok zordur. Ayrıca 50 binin üzerinde sağlık çalışanın başvurduğu lisans tamamlama da üniversitelerin aldıkları 2 Bin TL nasıl bir öğrenim gideridir. Bunu anlamak mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının paralarıyla üniversitelere ek kaynak mı oluşturulmak istenmektedir. Bunun adı öğrenim gideri değil, üniversite mezunu olmak isteyen sağlık çalışanlarından alınan haraçtır. Bu haraç yüzünde birçok çalışan lisans tamamlamadan vazgeçmek zorunda kalacaktır.
 
çalışanlarının eğitimlerini yükseltme fırsatının önüne set çekilmesinin vebali Sağlık Bakanlığı’nın üstünde olacaktır. üniversitelere ve Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunuyor ve bu harçların Açık öğretim Fakültesinin harçları seviyesine çekilmesine ve harçların uzun bir döneme yayılarak taksitli ödenmesini talep ediyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak bu taleplerimizin karşılanması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu mücadele sürecinde mağdur edilen tüm sağlık çalışanlarının bize destek olmasını istiyoruz. ılk olarak ta söz konusu üç üniversite ve Sağlık Bakanlığına faks ve mail yoluyla 2 Bin TL’lik haraca tepki göstermeye davet ediyoruz.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir