İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uzun Ve Geniş Eylem…

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yılmaz, ”Suriye’nin 750 doları bulan akaryakıt farkı cezası taşımacılara büyük maliyet getirdiğini” söyledi.
 
 
 Yılmaz, Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda tır sürücüleriyle düzenlediği toplantıda, ”dost ülke Suriye’nin uluslararası taşımacılık yapan Türk şirketlere iyi davranmadığını” öne sürdü.
 
 
Suriye hükümetinin uluslararası taşımacılık yapan şirketlere yardımcı olması gerektiğini belirten Yılmaz, ”Suriye’nin 750 doları bulan akaryakıt farkı uygulaması cezası taşımacılara büyük maliyet getirdi.
 
Suriye’den 50 litre akaryakıt ile üçüncü ülkeye transit çıkış yapan araçlarımıza 550 litrenin üzerindeki akaryakıt için fiyat farkı uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz. Zira, bir litre bile fazla olsa ceza kesiliyor” dedi.
 
 
Yılmaz, Suriye üzerinden transit geçiş yaparak, Suudi Arabistan’a giden araçlarımız, akaryakıtlarını Suudi Arabistan’dan alarak dönmektedir. Suriye’den almadığımız akaryakıttan litre başına 32 Suriye lirası (toplam 375 dolar) fiyat farkı cezası alınması haksız bir karar olup bunun yeniden ele alınarak değiştirilmesini istiyoruz” diye konuştu.
 
Yeni yürürlüğe giren akaryakıt fiyat farkı uygulamasının sadece Türk araçlarını kapsadığını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:
 
 
”Bizler kardeş ve komşu ülke Suriye ile ekonomik, ticari ve sosyal ilişkilerimizi geliştirmek için gayret gösteriyoruz. Taşımacılar olarak daha fazla zarar görmeden sorunumuzun çözümünü bekliyoruz. ıhraç yüklerimizle dolu araçlarımız uzun süre bekletiliyor. Tüm yetkili makamlardan sorunun acilen çözümü için bizlere destek olmalarını istiyoruz.”
 
 
 
Bu arada, uygulamaya karşı olan tır sürücüleri oluşturdukları yaklaşık 5 kilometrelik konvoyla eylem yaparak yolu bir süre trafiğe kapattılar. Daha sonra, Kaymakam Yusuf Güler ve diğer yetkililerin çabasıyla tır sürücüleri eylemlerine ara verdiler.
 
 
 
Tır sürücüleri, sorunları çözülünceye kadar konunun takipçisi olacaklarını kaydettiler.
 

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir