İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yükselen Bir Bilinçaltı Var…

Lekesiz, “Engelli vatandaşları sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın içerisine çekmek, yaşam kıvancını artırabilmek için ülkemiz ve ilimiz genelinde her geçen gün yükselen bir bilinç var”Vali M. Celalettin Lekesiz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile Türkiye Sakatlar Derneği Hatay şubesi üyelerini kabul etti.
 
 
 
 
Böyle önemli bir günde engelli çocukları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Lekesiz, Engellileri sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın içerisine çekmek, yaşam kıvancını artırabilmek için ülkemiz ve ilimiz genelinde her geçen gün yükselen bir bilinç gördüklerini vurgulayarak, bunun son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi.
 
 
 
 
Hatay’da 42362 Engelli Vatandaş Yaşıyor
Engellilerin yaşamını kolaylaştıracak projeler üretebilmek için, ilimizdeki engelli sayısı, ve bunlara erişebilirlik konusunda bilgi sahibi olmaları gerektiğini ifade eden Lekesiz, bunu sağlayacak bir Engelliler Envanteri çıkarıldığını belirterek, “Envantere göre ilimizde 42 bin 362 engelli vatandaşımız bulunuyor, kurumlara engellilere yönelik ne tür projeler hazırlanabileceği ve nerelerden kaynak sağlanabileceğine ilişkin liste gönderdik. önümüzdeki dönemlerde engellilere yönelik daha yoğun proje dönemi yaşanacak” dedi.
 
 
 
 
“Engelliler Koordinasyon Merkezi” Bir Ay ıçerisinde Açılacak
Bir ay içerisinde açılması planlanan Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde, müzik resim, ipek dokuma atölyesi, bilgisayar merkezi, özel dizayn edilecek bir kütüphane bulşunduğunu kaydeden Lekesiz, tüm bunların yanı sıra merkezde engellilerin sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunmaları için çok amaçlı bir salonun da yer alacağını söyledi.
 
 
 
 
Düzenlemeler ıçin Temmuz Son Tarih
ülke genelinde, fiziksel altyapının, engellilerin kamu hizmetlerine ulaşabilir duruma getirilmesinin zorunlu olduğunu hatırlatan Lekesiz, “Bu yılın Temmuz ayı son tarih.
 
 
 
 
Bu vesile ile başta belediyeler olmak üzere ilimiz genelindeki tüm kurum ve kuruluşlarımızı bir kez daha uyarmak isterim.”dedi.
 
 
 
 
Lekesiz engellilere yönelik diğer çalışmaları ise şöyle anlattı:
 ‘Valilik binasına özürlü asansörü, Kültür Merkezi’ne engelli rampası konuldu.
 
 
 
 
4 okul hariç köyler dahil tüm okullarımız engelli rampasına kavuşturuldu.
 
 
 
 
 ıskenderun ve merkez ilçede özel bakım merkezi hayata geçirildi. Nisan 2012 sonu itibarı ile 12 bin 461 engelli vatandaşımızın her birine asgari ücret tutarında para ödeniyor. 
 
 
 
 
50 engelli vatandaşımızın kaldığı merkez 7-24 bakım esasına göre hizmet veriyor.’

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir