İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yüzlerce Çiftçimizi Bilgilendirdik

Türk-Alman Tarım ve Tabii Bilim Akademisyenleri Türk Taraf Derneği ile Mustafa Kemal üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği 9. Uluslararası Türk-Alman Tarım Sempozyumu yapılıyor. Sempozyuma Mustafa Kemal üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. şerefettin Canda, Federal Almanya Büyük Elçiliği Tarım Ateşesi, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türk-Alman Tarım ve Tabii Bilim Araştırmacıları Derneği Başkanı, Türk Seksiyonu Prof. Dr. Mehmet Bülbül, Alman Seksiyonu Prof. Dr. Franz Josef Bockisci ve çok sayıda bilim insanı katıldı. Mustafa Kemal üniversitesi Rektörü Prof. Dr. şereffettin Canda, 9. Uluslararası Türk-Alman Tarım Sempozyumunda yaptığı konuşmada üniversite ve Ziraat Fakültesi hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. 
 
Rektör Canda “1993 yılında kurulan Fakültemizin halen Tayfur Sökmen yerleşkesinde eğitim-öğretim çalışmalarını sürdürüyor ve Fakültemizde halen 20 Profesör, 20 Doçent, 47 Yardımcı Doçent ve 17 Araştırma Görevlisi olmak üzere 100’ün üzerinde öğretim elemanı bulunmaktadır. Gıda ve Ziraat Mühendisliği programları altında sürdürülen eğitim-öğretim de halen 670 öğrenci bulunmaktadır.  Ziraat Mühendisliği programında 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde uygulanmaya başlayan yeni program çerçevesinde, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Tarımsal Yapılar ve Sulama, ve Zootekni bölümlerinde öğrenciler vardır. Fakültemizde ayrıca Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü de açılmıştır.  Fakültemizde halen MKü Bilimsel Araştırma Projeleri (60), TüBıTAK (33), Tarım Bakanlığı (7), Avrupa Birliği (2), ve NATO (1) destekli 100’ün üzerinde proje yürütülmektedir. 
 
 
üniversitemiz öncelikleri arasında yer alan “hareketlilik” Ziraat Fakültemiz tarafından da benimsenmiş olup, hareketlilik programlarına büyük önem verilmektedir.  Fakültemizin tüm bölümlerinin ERASMUS programlarında çok sayıda ikili anlaşmaları bulunmakta bu anlaşmalar kullanılarak yapılan öğretim elemanı ve öğrenci değişimleri her yıl artarak devam etmektedir” dedi
 
Prof. Dr. Canda konuşmasında ayrıca Reyhanlı (Telkaliş), Selam ve Dörtyol Araştırma Uygulama çiftlikleri ve Tayfur Sökmen yerleşkesinde yer alan seralardaki araştırma ve uygulama projeleri hakkında örnek çalışmalar sunmuşlardır. “Anılan çiftliklerimizde modern tarımın öncülüğü yapılmaktadır. Açtığımız kurslarda yüzlerce çiftçimizi bilgilendirdik” dedi. 

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir