İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

100 Ziraat Mühendisine Kurs Verildi…

Ziraat Mühendisleri Odası Hatay şube Başkanı Ahmet Sever, “Reçete yazma yeterlilik belgesi alan ziraat mühendislerinin aldığı belge ile adlarına tescilli vergiye tabi iş yeri açtıkları takdirde Tarım ıl Müdürlüklerine müracaat ederek reçete yazma yetki belgesi alacaklar” dedi.
 
Sever, Hatay Tarım ıl Müdürlüğü toplantı salonunda oda olarak tarım danışmanlığı sertifikasına sahip serbest çalışan ziraat mühendislerine yönelik olarak reçete yazma yeterlik belgesi alabilmeleri amacıyla kurs düzenlediklerini bildirdi.
 
Kursa tarım danışmanlığı sertifikasına sahip serbest çalışan 30 ziraat mühendisinin katıldığını belirten Sever, “10 gün sürecek kursun 8 günü teorik dersle, 2 gün ise arazide pratik eğitim verilerek tamamlanacak. Kursumuz konusunda uzman hocalar tarafından günde 8 saat verilecek. Ziraat Mühendislerine bitki, hastalık ve zararlıları ile yabancı parazitler, otlarla mücadele yöntem ve teknikleri konularında bilgiler verilecek.
 
Kurs sonrası yapılan sınavı başarıyla tamamlayan Ziraat mühendislerine reçete yazma yeterlilik belgesi verilecek” dedi. Sever, kursun amacı hakkında bilgi vererek, şöyle devam etti: “Reçete yazma yeterlilik belgesi alan Ziraat Mühendislerinin aldığı belge ile adlarına tescilli vergiye tabi iş yeri açtıkları takdirde Tarım ıl Müdürlüklerine müracaat ederek reçete yazma yetki belgesi alacaklar. Amaç ülkemizin zirai mücadele ilaç kalıntıları yönünden temiz gıda üretimine yardımcı olmaktır. Bu şekilde ayrıca Kimyasal ilaçların ekonomik ve bilinçli olarak kullanılması da sağlayarak, tüketicilere temiz ürün sunup temiz gıda ile beslenme imkanları yaratmak ve çevre kirliliğinin (su, hava ve toprak) önüne geçmektir.”
 
100 ZıRAAT MüHENDıSıNE KURS VERıLDı
 
Sever Ziraat Mühendisleri odası olarak meslektaşlarına yönelik olarak sürekli kurslar açtıklarını ve eğitimler verdiklerini ifade ederek, “bugüne kadar 1000’e yakın Ziraat mühendisine gıda güvenliği, ıSO 22000, iyi tarım uygulamaları, bilir kişilik, tarımsal yayım ve danışmanlık, tarımsal ve kırsal kalkınma projeleri hazırlama teknikleri, EUROP GEB (güvenli gıda) seminerleri vererek hem Ziraat Mühendislerini eğitip sertifika almalarını sağladık hem de kendi iş yerlerini kendilerinin kurabilmelerine yardımcı oluyoruz.Oda olarak bundan sonra ad bu tür eğitim seminerlerini vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Kursun ilk günü Prof. Dr. Miktat Doğanlar ile Yard. Doç. Dr. Nihat Demirel Ziraat Mühendislerine bilgiler verdi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir