İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2010 Yılı Bütçesi Görüşüldü…

Antakya Belediyesi’nin 2010 Mali Yılı Bütçesi dün meclis toplantısında görüşüldü. AKP’ li ve CHP’ li üyelerin hararetli tartışmalarına neden olan bütçe ‘136.878.000.00.-TL’ olarak denkleştirildi.
 

Savaş: Emanete ihanet etmeyeceğiz…
Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, meclis üyeleri tarafından yapılan eleştirileri dinledikten sonra yaptığı konuşmada, içlerinin rahat olmasını, hazırlanan bütçenin analarının ak sütü gibi helal bir bütçe olduğunu ifade etti.

Başkan Savaş, hazırlanan bütçeye kendi evinin bütçesinden çok daha titiz davrandığını dile getirerek, “Bize emanet edilen beş yıllık süreçte emanete ihanet etmeyeceğiz. Borçlanma konusunda da tereddüdünüz olmasın” dedi.

Başkan Yardımcısı Faik Selçuk Kızılkaya, AKP’ li geçmiş dönem Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu’ nun icraatlarını eleştirmesi, CHP’ li öner Cabbaraoğlu’ nun tepkisini çekti. Bunun üzerine Başkan Savaş, “Biz kendi kendimizle yarışıyoruz. çok güzel bir takım ruhu yakaladık, ben takım arkadaşlarımı sağ sol olarak ayırmıyorum. Vücudumuzun iki gözü gibi görüyorum, önemli olan Antakya’ nın kazanmasıdır. Büyük düşünmeyi kendimize ilke edindik, o yönde de çalışmalarımız artarak devam ediyor” sözleriyle ortalığı yatıştırmaya çalıştı.
 

Cabbaroğlu: Gerçekten hayretler içerisindeyim…
CHP’ li Belediye Meclis üyesi öner Cabbaraoğlu’ da yaptığı konuşmada, geçmiş dönemin sanki başka parti idaresindeymiş gibi anlatıldığını, bunu hayretler içerisinde izlediğini söyledi. Cabbaroğlu, “7 yıldır Antakya Belediyesi AKP’ li iktidar tarafından yönetilmektedir. şu an meclis üyesi olan geçmiş dönemde de hem meclis üyesi hem de başkan yardımcısı olan arkadaşlarımız var. Ancak yapılan konuşmalar sanki başka bir partiden bahsedilir gibi. Gerçekten hayretler içerisindeyim. ılimize gelen konuklar önce şehrin temizliğine ve trafiğine bakıyor. Bu sorunların aşılması gerekiyor” tepkisinde bulundu.
 

Coşkuner: Borç ve sıkıntı olmadan hizmet üretilmiyor…
Antakya Belediye Başkan Yardımcısı ve AKP Belediye Meclis üyesi Raci Coşkuner’ de yaptığı konuşmada, her şeyin önce hayal edileceğini, daha sonra gerçekleştirileceğini söyledi. Marka Kent konusunda negatifin pozitife dönüştürülmesi olduğunu dile getiren Coşkuner, “Borç ve sıkıntı olmadan hizmet üretilmiyor. Bu anlamda borçlanma konusunda tereddüt yaşanmamalı” dedi.

 
Dolar: Bu bütçede Antakya’ nın alt yapısına ayrılan para çok düşük…
CHP’ li Belediye Meclis üyesi ömer Dolar’ da yaptığı konuşmada, 50.000.000.00.-TL’ lik yapılacak olan borçlanmanın makyaj amaçlı kullanılacağını iddia ederek “Antakya’nın öncelikli sorunu alt yapı sorunu ve trafik. Bu sorunlar çözümlenmeden makyaja ayrılacak para boşa gitmiş olacak. Bu bütçede Antakya’ nın alt yapısına ayrılan para çok düşük” eleştirisinde bulundu.
 

Bütçe 136.000.878.00.-TL
Meclis gündeminde bulunan Antakya Belediyesi’nin Mali yılı bütçesi 136.878.000.00.-TL olarak denkleştirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi; “ıçinde bulunduğumuz 2009 Mali yılı gelir gerçekleşmesi göz önünde bulundurularak 2010 yılında gelirlerimizin 86.878.000.00.-TL olacağı tahmin edilmiştir. Aradaki 50.000.000.00.-TL’lik fark ise borçlanma yoluyla finanse edilecek olup bu şekilde 2010 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi 136.878.000.00.TL olarak denkleştirilmiştir”.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir