İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

5811 sayılı kanunu destekliyoruz…

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdullah Korkmaz, ”Bazı Varlıkları Milli Ekonomiye Kazandırılması” hakkındaki 5811 sayılı yasanın güzelliğini, tüm mükelleflerin görmesi ve değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
 
Korkmaz, SMMM Odası toplantı salonunda Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa düzenledikleri ”Hurdaya ayrılan Araçlarla ılgili Yapılacak ışlemler” seminerine başkanlık ederek, bakanlık kararı ile süresi uzatılan 5811 sayılı kanunu desteklediklerini bildirdi. Bu kanunu tüm mükelleflerin değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu: ”Bazı Varlıkları Milli Ekonomiye Kazandırılması” hakkındaki 5811 sayılı yasanın güzelliğini, tüm mükelleflerin görmesi ve değerlendirmesi gerekiyor. Pek çok küçük ve orta boy firmalar açısından, 5811 sayılı yasa ileride incelenme riski açısından kurtuluş ve çıkış yolu olarak gözükebilir.  
ıleride herhangi bir vergi incelemesi riski ile karşılaşmak istemeyen şirketler varlık barışından yararlanabilecek ve KDV, kurumlar ile diğer matrah farkları yönünden bu yasa yararlı olabilecek. Yasaya göre gerçek ve tüzel kişiler beyan edilmeyen varlıklar üzerinden yüzde 2 vergi ödemek sureti ile Türkiye dışındaki varlıklarını, Türkiye içinde kayıt altına alma imkânı veriliyor.” Korkmaz, yaşlı araçların trafikten kaldırılması konusuna değinerek, halkın daha sağlıklı hizmet alması ve ekonominin canlanması açısından, belli bir yaşı geçen araçların trafikten men edilmesi gerektiğini ifade etti.
 
GüNAY: HURDA ARAç TASARISI  30 YAş üZERıNı KAPSAYACAK
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Fehmi Günay, Hurda Araç Tasarısının sadece 30 yaş ve üzeri araçları kapsayacağını söyledi. Belli araçların piyasadan kaldırılmasın milli ekonomiye, insan ve çevre sağlığına katkı sağlayacağını belirten Günay, şunları kaydetti:
 
”Bu kanunla birlikte bugüne kadar Hatay’da toplam 328 bin 300 TL vergi topladık. Vazgeçilen vergi miktarı ise 391 bin 331 TL ve vazgeçilen gecikme faizleri 679 bin 706 TL’dir. Toplam 1 milyon 71 bin 37 TL’  lik alacak silindi. ılimizde taşıt vasfını yitirmiş toplam bin 242 araç mevcuttur. Kanun sadece belli bir süreye kadar yürürlükte kalacağından, yararlanmak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekir.
 
Hatay Uluslararası nakliyecilikte ıstanbul’dan sonra ilk iki sırada yer almaktadır. Bu anlamda, kapsama girecek araç sayısının daha da çok olacağını düşünüyorum.” Samandağ Vergi Dairesi Başkanı Muzaffer Yazgın, şoförler Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Karagöz ve ıl Emniyet Müdürlüğü Komiseri Ali Taş, kanun tasarısı hakkında bilgi verdiler.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir