İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aktif ıstihdam Tedbirleri…

özellikle kadınlara ve gençlere yeni istihdam alanları oluşturmayı amaçlayan ve Türkiye ış-Kur tarafından yürütülen “aktif tedbirleri projesi” eğitim toplantısı Antakya’da yapıldı.Antakya Dedeman Oteli’nde gerçekleşen toplantıya Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ıskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Vali Yardımcısı Muhittin Varol, ıl Milli Eğitim Müdürü şenol Genç, sektör temsilcileri ile basın mensupları katıldı.TOSUN:AB, TüBıTAK fonlarından yararlanarak proje yapmaktayız…Toplantıda konuşma yapan Mustafa Kemal üniversitesi (MKü) Turizm ışletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cevat Tosun, “Aktif tedbirleri projesi Yerel yönetimler, MKü Turizm ışletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilerinin çok ciddi ve özverili çalışma ve işbirliği ile hazırlanmış ve Hatay ış-Kur Müdürlüğü ve yerel proje uzmanlarının rehberliğinde projemiz faaliyetleri titizlikle gerçekleştirilmektedir.Bu bağlamda emeğe geçen bütün proje paydaşlarımıza ve proje çalışanlarına en kalbi teşekkür ederim” dedi.
 
Tosun, “2005 yılından beri MKü Turizm ışletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak yerel paydaşlarımızla işbirliği içinde AB Hibe fonlarından, Dünya Bankası fonlarından ve TüBıTAK fonlarından yararlanarak proje yapmaktayız” açıklamasında bulundu.
BULANIK: ışsizlik sorununun çözümü “Eğitim ve istihdam” ilişkilerinden geçmektedir…Türkiye ış-Kur Hatay ıl Müdürü Ahmet Bulanık da konuşmasında, işsizliğin ülkemizin ve tüm dünya ülkelerinin en önemli meselesi olduğunu artık herkesin ifade etmekte ve buna çözüm yolları aranmakta olduğunu söyledi.ışsizlik sorununun çözümünün ”Eğitim ve istihdam” ilişkilerinden geçtiğini ifade eden Bulanık, “istihdam politikalarına yön veren otoritelerinin ve ortak akıl sahiplerinin genel kanaati odur ki bu işin çözümü ”Eğitim ve istihdam” ilişkilerinden geçmektedir.
 
Bir başka ifadeyle istihdam arttırmanın ve dolayısıyla işsizliği azaltmanın ve hatta çalışanların istihdamda kalmasını sağlamanın yolu işgücünü nitelikli hale getirmekle mümkündür. Bugün bizlerin bir araya gelmemize vesile olan “Yerel kalkınmada öncelikli sektörleri istihdam edebilirliği arttırma eğitim projesi” sözünü ettiğimiz işbirliğinin güzel örneğidir. Bu projelerin ne kadar önemli bir kısmı Avrupa Birliği Fonlarından karşılandığı bilinse de, bir kısmının da Devletimizin öz kaynaklarından karşılandığı da unutulmalıdır. Dolayısıyla bu kaynakların ve özellikle insan kaynaklarının geliştirilmesi konusunda ayrılan fonların amacına uygun bir şekilde kullanılması hususunda projede gören alan herkesin ve proje yasal temsilcilerinin, proje ekibinin azami titizliği gösterilmesi üzerinde önemle durulması gereken bir hususun olduğu unutulmamalıdır”.
 
VALı LEKESıZ: ışsizlikle mücadele projeleri çalışmalarını son derece önemsiyoruz…Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de yaptığı konuşmada, “Zor iş işsizlik, Türkiye ış-Kur tarafından yürütülen Aktif tedbirleri projesinde 215 tane gencimiz eğitim görüyor. 3-5 ay içerisinde 215’i de iş bulacaklar. Bulmakla yetinmeyerek daha iyi iş, daha yüksek ücret diye alternatifler arasından iş seçecekler” dedi.Yeni sorunlar, eski bilgilerle çözülmez yeni sorunları çözebilmek için yeni bilgilerle donanmalıyız uyarısında bulunan Vali Lekesiz, ”Bundan dolayı işsizlikle mücadele projeleri çalışmalarını son derece önemsiyor ve toplum için faydalı, yararlı görüyorum” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir