İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aşırı Sıcaklara Dikkat

ıl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları aşırı sıcaklarda dikkatli olmaları konusunda uyardı. 
 
 
 
ıl Sağlık Müdürü Mustafa Kiremitçi, yaptığı yazılı açıklamada, aşırı sıcakların sadece yaşlı, çocuk ve kronik sağlık sorunları olanları değil, sağlıklı bireyleri de olumsuz etkileyebileceğini belirtti. 
 
 
 
AA
 
 
 
Hava sıcaklıklarının çok yüksek olduğu günlerde karşılaşılan güneş çarpmasının önemli bir tehlike olduğunu ifade eden Kiremitçi, yüksek ateş, terleyememe, sinir sistemi bozuklukları, halsizlik, baş ağrısı, kusma, bulantı, nabız hızlanmasının güneş çarpmasının ilk belirtileri olduğunu, ileri ki dönemlerde de algılama ve koordinasyon yeteneğinin bozulması, görme netliğinde bozulma, bilincin kaybolması gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini kaydetti. 
 
 
 
Sıcak Krampı Giren Kaslara Masaj Yapmayın
 
 
 
Aşırı sıcaklar nedeniyle genellikle kol ve bacaklarda veya karında tuz kaybıyla birlikte sıcak krampları görülebileceğini belirten Kiremitçi, böyle durumlarda tuz içeren sıvıların alınması ve kramp giren kasa masaj yapılmaması uyarısında bulundu. 
 
 
 
Güneş ışınlarının uzun vadede deri kanserlerine neden olabileceğinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Kiremitçi, özellikle güneş ışınlarının dik olarak geldiği saatlerde güneşten korunulması, bu konuda gerekirse koruyucu kremlerin kullanılmasının önemli olduğunu kaydetti. 
 
 
 
Zorunlu Olmadıkça 11.00-16.00 Saatleri Arasında Dışarı çıkmayın
 
 
 
özellikle çocuklar, yaşlılar, hamileler, kalp, şeker ve tansiyon hastalarının zorunlu olmadıkça sıcaklığın en belirgin olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmaması gerektiğini vurgulayan Kiremitçi, migren hastalığı olanların da serin ve klimatize edilmiş ortamları tercih etmesi gerektiğini belirtti. 
 
 
 
Kiremitçi, ishal ve bağırsak enfeksiyonlarından korunulması için hijyen kurallarına çok dikkat edilmesi, ellerin sık sık yıkanması, temizliğinden emin olunmayan yiyeceklerin tüketilmemesi gerektiğini kaydetti. 
 
 
 
Bol Su ve Sulu Gıdalar Tüketin
 
 
 
Aşırı sıcaklarda, bol su ve sulu gıdaların tüketilmesine büyük özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Kiremitçi, beslenmede de sindirimi kolay hafif besinlerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulundu. 
 
 
 
Günde en az 3 litre su tüketilmesi, gazlı içeceklerden uzak durulması gerektiğini vurgulayan Kiremitçi, kalp hastalığı veya hipertansiyonu olanlar dışında, gıdalarla tuz alımının arttırılması gerektiğini belirtti. 
 
 
 
Kiremitçi, hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerde aşırı egzersizden kaçınılmasını, bu günlerde, hafif, teri emen, ince, pamuklu, bol giysilerin giyilmesi tavsiyesinde bulundu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir