İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avlanma yasağı…

Hatay ıl çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince doğaya bırakılan 500 adet Keklik, ıl çevre ve Orman Müdürlüğü av koruma görevlileri, yerel avcı dernekleri ve köy muhtarlıkları ile imzalanan işbirliği protokolü gereğince korunacak.
 
 Merkez Av Komisyonunca Harbiye, Dursunlu, Sofular, Kozkalesi, Kamberli, Enek, Kuruyer ve Soğuksu arasında kalan bölge olduğu gibi ava kapatıldı. Konuya ilişkin bölgede ön çalışma yaptıklarını söyleyen ıl çevre ve Orman Müdürü ıbrahim Yüzer, Kekliklerin yırtıcı hayvanlardan korunması için ayrıca yırtıcılarla mücadele çalışmaları yaptıklarını da söyledi. Kınalı kekliklerin doğada bitki tohumları başta olmak üzere, böcek, kurt ve bitki kökleriyle beslendiklerini hatırlatan Yüzer, Kekliklerin çok iyi bir kene avcısı olduklarına da dikkat çekti.
 
ıLıMıZ YABAN HAYATI FLORA VE FUANA AçISINDAN öNEMLı TüRLERE SAHıP…
 
Konuya ilişkin açıklamasını il geneline yayarak genişleten ıl çevre ve Orman Müdürü ıbrahim Yüzer, “ılimiz yaban hayatı flora ve fauna açısından çok önemli türleri barındırmakta olup ilimiz de 2 adet yaban hayatı geliştirme sahası mevcuttur” dedi. Bunlardan birincisinin Arsuz, Fırnız yaban hayatı geliştirme sahası olduğuna dikkat çeken ıbrahim yüzer, “Bu sahada 395 adet yaban keçisi, 250 civarında karaca, Altınözü yaban hayatı geliştirme sahasında 34 adet çizgili Anadolu sırtlanı mevcut olup bu alanlar il müdürlüğümüzce koruma altına alınmıştır. Ayrıca ilimize özgü Kırıkhan ilçesi ıncirli köyü civarında Suriye sınırı boyunca 250 adet olduğu tahmin edilen Hatay dağ ceylanı da yaban hayatı açısından ilimizin bir başka önemli değeri olup bu saha ile ilgili envanter, koruma ve bakım çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir