İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fırsatları Kaybetmeyelim…

Kültür ve Turizm ıl Müdürü Nizamettin Duran, fırsatları ve zamanı, ilimiz adına kaybetmek istemediklerini söyledi.Antakya Gazeteciler Cemiyet (AGC) binasında basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm ıl Müdürü Duran, “ılimizin, hemen hemen hiçbir ıl’e nasip olmayan imkânlara, değerlere ve potansiyele sahip bir ıl olduğunu biliyoruz.
Eğer Hatay’da 13 medeniyetin izlerinden bahsedilebiliyorsa, demek ki burada kültür varlığı var demektir. Medeniyet var demektir. Bu olguyu görmek, gezmek, incelemek isteyecek ilgi ve alakadan bahsedilebilir demektir. Bütün bu zenginlikler Turizm hareketliliğini doğurmaktadır. Buna göre, Hatay’da Turizm potansiyelinin olduğu aşikârdır. Su sebeptendir ki, Kültür ve Turizm Bakanlığımız markalaştırmaya çalıştığı on beş ilin arasına bizim ili de almıştır” dedi.Bakanlığın gerçekleştirdiği Destinasyonlar ve Türkiye Turizm Stratejisi-2023 ve eylem planı 2007-2010 çalışmalarının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Müdür Duran konuşmasını şöyle sürdürdü: ”ülkemiz, Turizminin yurtta ve dünyada daha ileri bir seviyeye taşınması, turizm sezonunun bütün bir yıla yayılarak ürün çeşitliğinin artırılması, alt yapı ve üst yapı yatırımlarının ihtiyaca göre gerçekleştirilmesi, turizmde yol haritasının belirlenmesi amacıyla hazırlanan bu stratejinin önemsenmesi, dikkatle takip edilmesi ve mutlaka gerçekleştirilmesi gereken bir çalışmadır.
 
çalışma kapsamında turizm sektörünün yönetimi ve uygulama süreçlerine yönelik olarak sektörün önüne bir yol haritası konularak yönlendirilmesi temel amaç olarak kabul edilmiştir.Eylem planının ön gördüğü hedeflere ulaşmak için turizm sektöründe yer alan kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları gibi bu sektör içinde yer alan tüm aktörlerin çeşitli görevleri bulunmaktadır.
 
Söz konusu stratejilerin en önemlilerinden biri hiç şüphesiz Kentsel ölçekte markalaşmadır. Bakanlığımızın sürdürdüğü “marka kent” projesinde, zengin, kültürel ve doğal değerlere sahip kentlerimizin markalaştırılarak, turistler için bir çekim noktası haline getirilmesini sağlamaktır.
 
Bu proje kapsamında şehir müzesinin kurulması, tarihi, kültürel ve mimari özelliği olan yapıların ve ören yerlerin restorasyonu gibi mimari düzenlemeler havaalanı, otellerin yapımı ve düzenlemesi, kongre turizmine yönelik tesis ve aktivitelerin canlandırılması gibi düzenlemeler ön görülmektedir. Burada bunun nasıl değerlendirildiği çok önemlidir.Bu konuyla ilgili sayısız toplantılar, programlar yapılır. Konuşmalar gerçekleştirilir nutuklar atılır. çok zaman geçmeden yeni toplantılar ve yeni konuşmalar. Hep yeni konular, hep aynı temalar ve aynı konuşmalar sürüp gider. Artık konuşmanın bittiği, icraatın başladığı noktaya gelindi diye düşünüyorum.
 
önemli olan, inandırıcı, kalıcı ve radikal kararlarla üretilen projelerin hayata geçirilmesidir. Salt nutuklarla geçiştirilen ve eyleme bir türlü dönüştürülmeyen toplantıların şüphesiz bir faydası olmadığı da ortada. Bunun için, dikkatle izlenmesi ve katkı sağlanması gereken bu projelerin ve düşüncelerin hayata geçirilmesidir.
 
Her vesileyle ifade edildiği gibi, herkes kendine düşeni mutlaka yapılmalıdır. çünkü burada var olan sorumluluk geneldir. Herkesin yapacağı bir şey vardır. Kamu, yerel yönetimi, sivil toplum kuruluşları, nefes alıp veren herkes, birbirine yıkmadan bir şeyler yapmak için adım atmalıdır. Fırsatları ve zamanı, ilimiz adına kaybetmek istemiyoruz”.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir