İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hedef; ışsizliğin düşürülmesi

Hak-ış Konfederasyonu’nun AB Hibe Programları kapsamında düzenlediği  ”Demir çelik Sektörüne Genç ışgücü Yetiştirme Projesi’ nde 121 kişi hidrolik ve pnömatik konularında yeterlilik sertifikası almaya hak kazandı.
 
 
Proje Koordinatörü şahin Serim, Antakya Narin Hotel’ de gerçekleştirilen etkinlikte, hedeflerinin gençlere daha etkin beşeri sermaye yatırımı yapılarak, iş gücü piyasasına girişimlerinin desteklenmesi, istihdamlarının artırılması ve işsizlik oranlarının düşürülmesi olduğunu söyledi. Bu projede yetiştirilen 125 gençten 121′ inin yeterlilik belgesi almaya hak kazandığını belirten Serim, şöyle konuştu:
 
 
”Bu projedeki özel hedefimiz, Hatay bölgesinde hedef kitleyi oluşturan 125 genç işsizin otomasyon konusunda kalifiye hale getirilerek, kısa vadede asgari yüzde 20 oranında, orta vadede ise yüzde 50 istihdamlarının sağlanması, gençlerin istihdam oranlarının arttırılması ve işsizlik oranlarının düşürülmesi. 250 saatlik teorik ve 50 saatlik pratik eğitim sonucunda 125 gençten 121’i hidrolik ve pnömatik konularında yeterlilik sertifikası almaya hak kazandı.”
 
 
 
GüL: YASSI DEMıRE GEçıLMESıYLE BıRLıKTE NüFUS PATLAMASI YAşANABıLıR çelik-ış Sendikası ıskenderun şube Başkanı Cengiz Gül de yassı demire geçilmesi ile birlikte ıskenderun’da 100 binlik bir nüfus patlaması olabileceğini ve bunun alt yapısını hazırlamak gerektiğini belirtti. Ne yerel belediyelerin ne de sanayiciler tarafından bu konu hakkında bir planlama ya da program yapılmadığına dikkati çeken Gül, şöyle konuştu: ”Yassı demirle birlikte bölgeye gelmek isteyen çok sayıda sanayi kuruluşu var. Bu yüzden ıskenderun havzasının iyi organize edilmesi gerekir. Havzayı çevre açısından koruma ve sanayileşme zorunluluğumuz var. Bu yüzden bölgenin organizasyonu iyi yapılır ise bu bölgede hem ormanlık alanlar kalır, hem sanayi gelişir hem de insanlar diledikleri gibi denize girebilirler. Eğer bu dengeyi kuramazsak sanayinin getirisi sağlık giderlerinin altında kalır. Biz burayı yaşanır durumdan çıkarır isek, cebimizde milyar dolarlar olsa ne yazar. Bu yüzden ıskenderun’un yeşilini sonuna kadar koruyacağız.”
 
 
GENç: MESLEK LıSELERıNE YENı BöLüMLER AçACAğIZ ıl Milli Eğitim Müdürü şenol Genç ise önümüzdeki günlerde Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’ in katılımı ile ıskenderun Demir çelik yetkilileri ile bir toplantı düzenleyeceklerini ve sanayicilerin beklentileri doğrultusunda Endüstri Meslek Liselerine yeni bölümler açacaklarını söyledi. Meslek Liselerinde mezun olan öğrencilerin işsiz kaldığını ifade eden Genç, ”ış dünyasının beklentilerini bilmeden, öğrenciyi mezun ederseniz işsiz kalır.
 
 
Bundan sonra iş dünyasının beklentilerini bilerek hareket edeceğiz ve onların istihdam edeceği alanlara göre bölümler açacağız. Okulda bir yıl kaybı olan öğrencinin yıllık kaybı en az 10 bin TL’dir” diye konuştu. Etkinliğe Hak-ış Konfederasyonu Genel Başkan Danışmanı ve Mesleki Yeterlilik Kurulu Yönetim Kurulu üyesi Osman Yıldız, ıskenderun Ticaret Odası Başkanı Raşit özyurt ve demir çelik sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri ile proje sorumluları katıldı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir