İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İlaç Yerine Spor Verelim…

Antakya’da yaşamlarını çeşitli yetersizliklere sahip olarak sürdüren çocuk, genç ve ailelerinin yaşam kalitelerini artırmak, sosyal yaşama katılımlarını desteklemek ve Türkiye’de ilk kez bu hedef grup üzerinde uygulanacak olan özel Sporcular Bocce spor branşının gelişimine katkıda bulunmak amaçlarını taşıyan  “özel çocuklar için Medeniyetler şehrinde Bocce Ateşi” adlı projenin açılışı yapıldı.
Açılışta konuşan Proje Koordinatörü ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kırımoğlu, “Spor dışında çocukların bedensel, ruhsal, zihinsel, sosyal olarak onları değiştiren ve yaşam kaliteleri üzerinde etkili olan başka bir branş olmadığını belirterek, “çocuklarımıza ilaç yerine spor verelim” dedi.
Mustafa kemal üniversitesi (MKü) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder; toplumumuzun sosyal yaralarının sarılmaya çalışıldığı ve toplumsal barışın önemli projelerle gerçekleştirilmeye çalışıldığı bir dönemin içerisinden geçtiğimizi ve bu projenin de bunun güzel bir örneği olduğunu söyledi.
Güder şöyle devam etti: “üniversitemiz 19 yılı geride bıraktı ve 10 Kasım 2012 tarihinde 20 yaşını doldurmuş, ergen bir üniversite olarak eğitim-öğretim alanında araştırma-uygulama alanında, topluma hizmet alanında katkılar sağlayan bir kurum olarak sesini daha gür bir şekilde, toplumun tüm katmanlarına ulaştırma yolunda önemli gayretlerini hizmetleriyle ayağa kaldırmaya çalışıyor. Sosyal bir eksikliğimiz olan bir alanda, gençlerimizi toplumumuza spor yoluyla kazandırmak bizim en önemli görevlerimiz arasında olup üniversitemiz, bu görevi layıkıyla yerine getirebilmek için son bir yıl içerisinde çok sayıda projeye ev sahipliği yaptı. Bu projelerde çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri yaparak başarıyı elde etti. üniversite Rektörlüğü olarak göreve başlamamızla birlikte önce 2010 yılının Aralık ayında üniversitemizde özel Gereksinimi olan Bireyler Danışma ve Dayanışma Merkezi’ni kurduk. Amacımız, üniversitemizde özel gereksinimi olan akademik ve idari çalışanlarımızın ve eğitim-öğretim görevini üstlenmiş olduğumuz 30 bin öğrencimizin ihtiyaç duydukları alanlardaki danışma ve gereksinim duydukları alanlardaki dayanışma hizmetlerini yerine getirmektedir.”
Zirveye ılkadım özel Eğitim ve Rehabilitasyon Okulu Müdürü Riyat Boz ise, eğitim verdikleri özel gereksinimli çocukların aldıkları eğitim sonucunda çocukların kazandıkları yeni bilgi, birikim ve yeteneklerini günlük hayat kalitelerine yansıtmaları ve sosyal yaşama katılmaları için gerekli özveriyi gösterdiklerini söyledi.
“özel çocuklar için Medeniyetler şehrinde Bocce Ateşi”nin açılış programı; özel gereksinimi olan çocuklara proje kapsamında spor malzemesi dağıtımı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerine antrenörlük diplomalarının takdimi ve açılış kokteyli ile sona erdi. Haber Merkezi

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir