İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karanlığa Meydan Okuyor…

Hataylı ressamın geliştirdiği özel bir boyayla fırça kullanmadan, parmaklarıyla yaptığı tablolar, karanlıkta da görülebiliyor. ”Mucit ressam”, Türkiye resimlerinden oluşan tablolarını 40 ülkede görücüye çıkarmaya hazırlanıyor

 

 

 

 

AA

 

 

 

 

Hataylı ressamın geliştirdiği özel bir boyayla fırça kullanmadan, parmaklarıyla yaptığı tablolar, karanlıkta da görülebiliyor, “mucit ressam” Türkiye resimlerinden oluşan tablolarını 40 ülkede görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. 

 

 

 

Hataylı ressam Ali Taş, bir çay bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, amacının Türkiye ve Hatay’ı tüm dünyaya en iyi şekilde tanıtmak olduğunu söyledi.Dünyada ilk defa karanlıkta görünen boyayı icat ederek, karanlıkta izlenen sergiler açtığını ve “yüzyılın mucit ressamı” unvanını aldığını ifade eden Taş, 40 ülkede sergilenecek resimlerinin ilk önce Hatay’da tamamen ücretsiz olarak sanatseverlerin beğenisine sunacağını dile getirdi.

 

 

 

 

“Turne Hazırlıkları Son Aşamada”

Taş, turne hazırlıklarının son aşamaya geldiğini, daha önceki yıllarda 30 ülkede katıldığı etkinliklerde, Türkiye’nin ve Hatay’ın tanıtımı adına icat ettiği boyayla hazırladığı Türkiye manzaralarını içeren resimlerini sergileme imkanı bulduğunu söyledi.40 ülkede yapılması planlanan resim sergilerinde, promosyon ve tanıtımlarla en az 600 milyon insana ulaşılmayı hedeflediğini anlatan Taş, hedefleri olan insanların, hedeflerini doğru koymaları, zamanı doğru planlamaları, samimi olmaları, potansiyellerini çok iyi bilmeleri, kendilerini sürekli geliştirmeleri, kararlı, azimli ve bilinçli çalışmaları gerektiğine inandığını kaydetti. 

 

 

 

 

“Karanlıkta Görülebilen Boya’nın Seri üretimine Başlanacak” 

Taş, 10 yıllık çalışma sonunda icat ettiği, dünyada eşi olmayan boyanın en önemli özelliğinin, gündüz-gece, hatta zifiri karanlıkta, siyah dahil, tüm tonlarda görünme özelliğine sahip olduğunu belirtti.Gece görünen boyayı Türk Patent Enstitüsü’nden (TPE) tescil ettirdiğini ifade eden Taş, TüBıTAK’ın teşvikleriyle 2006 yılında başvurusunu yaptığı boyanın patentini, 2009 yılı itibariyle aldığını vurguladı.Taş, karanlıkta ışık saçan boyanın piyasada bulunan fosforlu ve floresan boyalardan farklı olarak, gündüz ışığını uzun süre absorbe ettiğini ve tüm tonlarda, karanlıkta ışık saçtığını dile getirerek, boyanın nerelerde kullanılabileceğine ilişkin Japonya’dan bir firmayla temas halinde olduğunu söyledi. 

 

 

 

 

Daha önce dünyada ilk kez “Karanlığı Yırtan Resimler” adlı sergi açtığını anımsatan Taş, “Japon bir firma bu boyanın seri üretimine başlamak için benimle görüşmeler yaptı. Fakat Japonya’da yaşanan tsunami felaketinden dolayı bu görüşmeler kısa süreyle askıya alındı. Yakın zamanda boyanın patent hakkını bu firmaya devretme işlemlerini yapabiliriz.Amacım, boyanın seri üretiminin yapılacağı fabrikayı Samandağ ilçesine kurdurmak ve burada istihdama katkıda bulunmak. Bu projeden elde edeceğim gelirle de kendi adıma bir okul kurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir