İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Marka Kent Çalışmaları…

Marka Kent çalışma Komitesi çalışmalarına devam ederken Harbiye nin turizm potansiyelini masaya yatırıldı… 
 ıl Kültür ve Turizm Müdürü Nizameddin DURAN başkanlığında ve Hatay Marka Kent çalışma Komitesi (Koordinatör Mehmet ALTINöZ, ATSO özel Kalem Müdürü Nükhet KARABACAK ve Turizm Derneği Yöneticisi Hakan BOYACI) koordinesinde geçtiğimiz günlerde Harbiye özcihan Otel de “Harbiye Beldesinin Turizm Sorunları ve Marka Kent Eylem Planı” başlıklı bir toplantı düzenledi. Toplantıda Harbiye nin turizm potansiyeli ve sorunları ele alındı. Toplantıda ıl Kültür ve Turizm Müdür yardımcısı Ali TüRETKEN, ıl çevre Orman Müdürlüğünden şube müdürü Bayram öKSüZ, ıl Sağlık Müdürlüğü çevre Sağlık Müdürlüğünden Mehmet KARAGöZ, ıl Tarım Müdürlüğünden Mühendis Fevzi NURAYDIN ve Hatay Vergi Dairesi Başkanlığından Turgay TUNç ile Harbiye Belediyesi başkanvekili Sebahattin YENıOCAK ve personeli, Harbiye Esnaf Derneği Başkanı, Harbiye de bulunan, yeme içme tesisleri ile konaklama tesislerinin yetkilileri ve el sanatçıları hazır bulundu. ıl Kültür ve Turizm Müdürü Nizameddin DURAN; Harbiye beldesinin sahip olduğu Kültür ve Turizm değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve Harbiye beldesinin turistler için daha cazip hale getirilmesini amaçladıklarını dile getirerek, Harbiye deki görüntü kirliliği, hijyen ve turizm personelinin eğitim durumu gibi konularda olumsuz bir tablonun var olduğunu, Turizm açısından öncelikle, bu olumsuz etkenlerin giderilmesi gerektiğini ve Harbiye deki işletmeler, belediye ve kamu kurum kuruluşlarıyla birlikte el ele verilmesi durumunda sorunların mutlaka çözüleceğini belirtmiştir. ıl Kültür ve Turizm Müdürü Nizameddin DURAN konuşmalarını şöyle sürdürdü: “çok önemli gündem maddelerini görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi Harbiye, tarihten getirdiği önemin yanı sıra doğa güzelliği ve yeme içme / gastronomi turizmi açısından oldukça önemli bir bölgemizdir.
 
Bakanlığımız 2008 yılında Kentsel ölçekte Markalaşma ve Marka Kent Eylem Planı çalışmalarını başlatmıştır. Bu çerçevede Müdürlüğümüz koordinesinde yürütülen çalışmalara Marka Kent çalışma Komitesince yürütülmüştür. Sonuçlandırılan Marka Kent Eylem Planı içerisinde Harbiye bölgesi önemli bir yer almaktadır. şöyle ki; Marka Kent Eylem Planı içerisinde tespit edilen 4 turizm odağımızdan birisidir Harbiye. Bu eylem planında Harbiye ile ilgili yapılacaklar, sorumlu ve ilgili kuruluşlar, süre ve fon sağlayacak kuruluşlar belirtilmiştir. örneğin Harbiye projesi içinde; Seyir alanı çevre düzenlemesi, Harbiye şelaleleri, Harbiye ürgen Caddesi ve Hidro havuzu çevre düzenlemesi, Atatürk Bulvarı yol düzenlemeleri ve görüntü kirliliğinin giderilmesi gibi altyapı ve fiziki düzenlemelerin yanında, Tarihi ve kültürel mirasın korunması konusunda seminerler Yeme içme tesislerinin personeline hijyen ve sunum eğitimlerinin verilmesi Mozaik sanatının yaşatılması için kurslar düzenlenmesi, Profesyonel turist rehberleri kurslarının açılması, Esnafın eğitimi, Defne sabunu ve yağının geliştirilmesi ve turistik ürün oluşturulması, Pansiyonculuk eğitimi ıpekçilik ve el dokumacılığının geliştirilmesi ve turistik ürün oluşturulması gibi eğitim, projeleri de yer almaktadır. Ayrıca Marka Kent Eylem Planı, Tanıtım Projeleri içinde; Harbiye Tanıtım Kitapçığı, Web sitesi ve Tanıtım CD si gibi projeler bulunmaktadır. Bu projelere başlanmıştır.
 
Harbiye ve Hatay ile ilgili yapılan çalışmalardan bazıları; 2007 ve 2009 da işbaşı eğitim kursları açılmıştır. 2008 yılında Yaşayan ınsan Hazineleri Ulusal Envanterde değerlendirilmek üzere mesleklerinin yaşayan son ustaları olan çalgı yapımcılarının tespit edilmesi amacıyla araştırma yapılmıştır. Profesyonel Turist Rehberlik Kursları açılmıştır. 2009 yılında Turistik ürün Oluşturma ve Pazarlama semineri verilmiştir.” dedi. 

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir