İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MKÜ Bilimin Üretildiği Yerdir…

Mustafa Kemal üniversitesi (MKü) Rektörü Prof. Dr. şerefettin Canda, üniversitenin eğitim seviyesini yükseltmek için sürekli eğitim teknolojilerine yatırım yaptıklarını bildirdi. Canda, yazılı açıklamasında, eğitim teknolojilerine yatırımların devama ettiğini belirterek, Fen-Edebiyat Fakültesine yeni öğrenci ve araştırma laboratuarlarının kurulduğunu ifade etti.
 
Bölüm sorumlusu Doç.Dr. H. Salih Güder Rektör Canda’ya yaptığı sunumda laboratuarları tanıttı. Doç. Güder “öğrencilerimizin daha iyi yetişmeleri için laboratuarları oluşturduk. Oluşturduğumuz laboratuarlar çoğu üniversitelerin fizik bölümlerinde yok. Sayın hocamızın büyük katkısı var. Kendilerine bölümümüze verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz”. Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde iki ayrı laboratuar kuruldu.
 
öğrenci laboratuarları: Mekanik, Elektrik ve Manyetizma, Optik ve Dalgalar, Modern Fizik bölümlerinden oluşuyor. Araştırma Laboratuarları: ınce Film Hazırlama ve Elektriksel Karakterizasyon, Mikro/Nanomekanik Karakterizasyon, Güneş Pili ve Atom ve Nükleer Fizik bölümlerinden oluşuyor.
 
MESLEK OKULLARIMIZIN UYGULAMA LABORATUVARLARINI YENıLEDıK
 
Rektör Canda sunum sonunda yaptığı konuşmada, “üniversitemizin eğitim seviyesini yükseltmek için sürekli eğitim teknolojilerine yatırım yapıyoruz. Meslek Yüksek Okullarımızın uygulama laboratuarlarını yeniledik. öğrencilerimiz okuluna bitirdikten sonra çalıştıkları iş yerlerinde yabancılık çekmeyeceklerdir. çünkü üniversite olarak ileri teknolojiye yatırım yapıyoruz. Daha donanımlı olmaları için ıngilizce hazırlık sınıfı açtık. Kullanıma açılan Fizik Laboratuarı da bunlardan biridir. Artık Fizik Bölümümüz bilim üretir hale gelecektir.
 
öğrencilerimiz uygulamalı eğitim görecektir. Bir üniversitenin eğitim kalitesi açısından çok önemlidir. Arkadaşlarımdan iki şey istiyorum. Birincisi kurduğumuz laboratuarlardan diğer okullarımızdaki öğrencilerimizde yararlanmalıdır. özellikle ilçelerde ki Meslek Yüksek okullarının önceliği olmalıdır. ıkincisi laboratuarlarımızı yerel yatırımcılara açmalıyız. Yatırımcılarımızın rekabet edebilmesi için bilimsel destek almaları zorunludur. Mustafa Kemal üniversitesi bilimin üretildiği yerdir. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Meslek Odaları ile olan çalışmalarımızı arttırmalıyız. üniversite olarak Hatay’ın her yerinde olmak istiyoruz. Laboratuarlarımızın özeliklerini, neler yapabileceğimizi girişimcilere anlatmalıyız. Bunu yaparsak büyürüz. Sizleri teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal üniversitesinde yapılan tüm çalışmaları gördükçe mutlu oluyorum.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir