İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MKÜ’den HESOB’a Ziyaret

MKÜ’den Esnafın Sesi HESOB’a ZiyaretRektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ve beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli, Genel Sekreter Mehmet Salih Baldız, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Hacı Ali Çetinkara ve Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz,  MÜSİGEM Müdürü Yrd. Doç Dr. Erdoğan Kanca’dan oluşan bir heyet Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz’e ziyarette bulundu.

Ziyaret Gündemi: Hatay Ve Ülke Ekonomisi

Basın mensuplarının da eşlik ettiği ziyarette, bir süre önce Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeleyen A. Kadir Teksöz tebrik edildi ve başta Hatay olmak üzere tüm ülkedeki esnaf ve sanatkârların durumu görüşüldü.

Çözüm Üretme Konusunda Güven Aşılıyor

Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ziyarette yaptığı konuşmada Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin sergilediği tutum, yaptığı çalışmalar ve esnafın sorunları için çözüm üretme konusunda güven aşıladığını belirterek, ‘Birliğin’ esnafın ve sanatkârın sesi olmaya devam ettiğini dile getirdi. Rektör Güder konuşmasında, Üniversite olarak her türlü çalışma ve projede Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) ile yardımlaşma ve işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyacaklarını da sözlerine ekledi.

Projelerde Üniversite İle El Ele

Günümüzde eğitimin ve sanatkârlığa teşvikin, üretimin kalitesi ve esnafın devamlılığı için gerekliliğinden bahseden Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı A. Kadir Teksöz ise Üniversitenin kendilerine sağladığı desteğin çalışmalarına büyük bir ivme kazandırdığını ifade ederek, bundan sonraki projelerde de Üniversite ile el ele çalışacaklarını belirtti.

Diğer Gündem Maddeleri

Değişen dünya, toplum ve üretim anlayışı içerisinde varlığını koruyup sürdürme gayreti içerisinde olan esnaf ve sanatkârların sorunlarının da ayrıntılı şekilde ele alındığı görüşmede, kalifiye eleman ihtiyacındaki artışın yanında genç nüfus içerisinde esnafa yönelenlerin sayısındaki düşüşün etkileri; rekabet anlayışının geliştirilmesinin, üretimde yeni tekniklere açık olmanın, en önemlisi eğitim ve özendirici çalışmaların sağlayacağı faydalar üzerinde duruldu.

 

/p

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir