İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MKÜ’ye Yeni Suçlama…

KESK-DıSK-TMMOB-TTB adına sendika binasında açıklamada bulunan Gürbüz şahin MKü’ nün de Açık Cezaevine dönüştürülmüş olduğu iddiasında bulundu.

220. üniversitelerarası Kurul Toplantısı, Mustafa Kemal üniversitesi’nin ev sahipliğinde Hatay’da gerçekleştirilmektedir. 220. üniversitelerarası Kurul Toplantısına Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan çetinsaya, üniversiteler Arası Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan ıbicioğlu ve Türkiye’deki tüm üniversitelerin rektör ve üniversiteler Arası Kurul Temsilcileri katılmışlardır.

şuan ılimizde bulunan başta Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan çetinsaya ve üniversiteler Arası Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan ıbicioğlu olmak üzere bütün katılımcılara KESK-DıSK-TMMOB-TTB adına çağrıda bulunan Gürbüz şahin, “ülke gündeminde toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren gelişmelerin yaşandığı, herkesin bir fikrinin olduğu bir dönemde Yüksek öğretim Kurulunun sesinin çıkmamasının sebebi nedir? Gündemi oluşturan sorunlara ilişkin toplumu aydınlatacak açıklamalarınız veya işleviniz olmayacaksa “bilim”, “ bilim insanı” veya “üniversite” nedir? Gibi konular toplum veya bireyler tarafından sorgulanır olmayacak mı? Ayrıca, sizlerin veya kurumlarınızın bu anlamda kendinizi sorgulamanız gerekmiyor mu? Sizler bilimin neredesindesiniz? Sizler toplumsal sorumluluğun, aydın duyarlılığının neresindesiniz?” dedi.

şahin:“üniversite akıl ve bilim üzerine inşa edilmiş kurumlardır. üniversiteyi oluşturan öğretim üyesi ve öğrenci de akıl ve bilimin temsilcileridir.

Akıl ve bilimin yol göstericiliğinde eğitim öğretim ve sistematik araştırma yapar. Topluma hizmet eder. üniversite yöneticileri de akıl ve bilimin en üst temsilcileri sayılır. üniversite yöneticileri hepimiz adına sorunları daha cesurca savunan yeri geldiğinde risk alan şahsiyetlerdir.
öğretim üyelerinin üniversitelik bilinci ve rüzgâra karşı yürüyüşü tarihsel öneme sahiptir. Akademik unvana sahip bilim insanları hiç bir dogmatik görüşe bağlı kalmadan akıl ve bilimin yol göstericiliğinde vicdani sorumluluk ile doğru bildiğini her ortamda ifade etmek zorundadır.
Bilim insanının bilgisi görgüsü kadar çağına, insanlığa ve doğaya karşı sorumlukları bulunmaktadır. Bilim insanının bilimsel bilgi üretmesi kadar, toplumu aydınlatması ve bilimsel duruşunun olması gerekir.”şeklinde konuştu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir