İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mültecilere devletten kredi kartı…

Kilis’te Suriyeli mültecilerin yaşadığı konteyner kente giren Russia Today muhabiri Nadejda Kevorkova, haberinde çarpıcı iddialara yer verdi.
 
Türkiye’de resmi olarak “mültecilerin” değil, “konuklar”ın bulunduğunu vurgulayan Kevorkova, “Gayet iyi ağırlanan ve Türkiye’nin misafirperverliğinden yararlanan Suriyeli ‘konuklar’, Batı medyasının ‘şeytani Esad rejimi kendi halkını korkutarak kaçırıyor’ anlatısıyla çelişecek şekilde, evlerine dönüyorlar” diyor.
 
Angelina Jolie’nin Türkiye’deki kampları ziyaret ettiği medya şovundan bu yana Kilis’teki kampa girmesine izin verilen ilk yabancı gazeteci olduğunu söyleyen Kevorkova, kampı yöneten insani görev gücünün genel koordinatörü Suphi Atan’a dayanarak kampta 9627 kişinin konakladığını belirtti.
 
Kamptaki bütün işlerin görevli personel tarafından yapıldığını belirten Russia Today muhabiri, kamp sakinlerine her gün üç öğün yemek verildiğini, her konteynerda tuvalet, su ve klima bulunduğunu aktardı.
 
Kevorkova Kilis’teki kampta bir okulun, caminin ve süpermarketin de mevcut olduğunu yazdı. Kevorkova’nın kampla ilgili aktarımlarında yer alan çarpıcı bir iddia ise mültecilere Türkiye devleti tarafından günlük alışverişlerinde kullanılmak üzere kredi kartı dağıtıldığı yönünde.
 
163 MıLYON DOLAR HARCANDI
 
Russia Today muhabiri, kredi kartlarına Türk devleti tarafından her ay 300-400 dolar yüklendiğini, bu amaçla tüm mülteci kamplarında bugüne kadar toplam 163 milyon dolar harcandığını öne sürdü. Kevorkova, kamplara ayrıca ıHH tarafından gıda yardımı yapıldığını da belirtti.
 
Kevorkova, “Türkiye’nin insani söylemine göre ülkede hiç Suriyeli mültecinin bulunmaması gibi, Türk hastanelerinde de hiç yaralı Suriyeli bulunmuyor; onlara ‘ıHH misafirhanelerinde kendilerini toparlayan ziyaretçiler’ deniliyor” diyor. Kilis kampının genel koordinatörü Suphi Altan’ın aktarımına göre geçtiğimiz yıl boyunca 500 Suriyeli, Türkiye’de ameliyat edilmiş.
 
AğIRLAYANLAR KıMLER?
 
Kampta kalanlarla yaptığı röportajlara da haberinde yer veren Kevorkova, kampta kalan ve kendisini Ebu Amin adıyla tanıtan bir “takım lideri”nin sözlerini aktarıyor. 29 yaşındaki mühendis Ebu Amin annesinin de Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğunu belirtiyor.
 
15 ay Suriye ordusunda bulunduğunu ifade eden Amin, Banyas’ta ordudan kaçtığını ve daha sonra üç ay boyunca 240 kişilik bir muhalif silahlı birliğin liderliğini yaptığını söylüyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir