İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Birincisiyiz

Vali Yardımcısı Doğan, Hatay’da okul öncesi eğitimde atılan adımlar sayesinde çok önemli bir noktaya gelindiğini belirterek, 2010 yılında 788 olan anaokulu sayısının bu ay itibariyle bin 378’e ulaştığını, yine okul öncesi eğitimde yüzde 92’lik okullaşma oranıyla Türkiye birincisi konumunda bulunduğunu dile getirdi. 
 
 
 
AA
 
 
 
Vali Yardımcısı Kadim Doğan, öğrencileri bilim ve teknolojinin gereklerine göre yetiştirmek zorunda olduklarını söyledi. 
 
 
 
Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen ve UNıCEF’in de teknik destek verdiği “Okul öncesi Eğitimin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Büyük Antakya Oteli’nde “Toplum Temelli Okul öncesi Eğitim Modellerinin Yaygınlaştırılması çalıştayı”nın ilki Hatay’da başladı. 
 
 
 
Doğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, toplumda tatmin düzeyinin ve yaşam kalitesinin çok yüksek olduğunu, tüm bu standartlara uygun bir eğitim modeli geliştirme çabasının ülke genelinde verilmeye çalışıldığını ifade etti. 
 
 
 
Okul öncesi dahil eğitimin dünya standartlarında uygulanabilmesi ve verilebilmesi için nitelikli bireylere ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Doğan, 0-6 yaş aralığının eğitimde sağlam temeller atmak için en önemli dönem olduğunun tüm dünya tarafından kabul edilen bir gerçek olduğunu kaydetti. 
 
 
 
“Okullaşma’da Türkiye Birincisiyiz”
 
 
 
Vali Yardımcısı Doğan, Hatay’da okul öncesi eğitimde atılan adımlar sayesinde çok önemli bir noktaya gelindiğini belirterek, 2010 yılında 788 olan anaokulu sayısının bu ay itibariyle bin 378’e ulaştığını, yine okul öncesi eğitimde yüzde 92’lik okullaşma oranıyla Türkiye birincisi konumunda bulunduğunu dile getirdi. 
 
 
 
öğrencileri bilim ve teknolojinin gereklerine göre yetiştirmek zorunda olduklarını anlatan Doğan, okul öncesi eğitimin toplumun genelinde uygulanması amacıyla her yıl “Okul öncesi Eğitim şenlikleri” düzenlediklerini, bunun yanında kırsal kesimde yaşayan insanların da okul öncesi eğitimden faydalanması amacıyla “Mobil anaokulu projesi” başlattıklarını ve bu projenin AB Delegasyonu tarafından sergilenmeye değer proje olarak değerlendirildiğini söyledi. 
 
 
 
“Okul öncesi Eğitime Yapılan Yatırımın En ıyi Yatırım”
 
 
 
UNıCEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban ise, Türkiye’nin çocukları erken okula getirme ve eğitime tabi tutma konusunda son dönemde çok önemli başarılar kaydettiğini, çocukların eğitimi için öngörülen yüzde 100’lük hedefin çok tutkulu ve gelecekte başarılabilecek bir hedef olduğunu ileri sürdü. 
 
 
 
Okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğu konusunun Türkiye’de çok iyi anlaşıldığını vurgulayan Abulaban, okul öncesi eğitime yapılan yatırımın en iyi yatırım olduğunun tüm dünyada kabul edilen bir gerçek olduğunun anlaşıldığını söyledi. 
 
 
 
Abulaban, bu projenin hedefine ulaşabilmesinin hem hükümet hem yerel yönetimler hem de sivil toplum kuruluşlarının desteğini almasının çok önemli olduğunu, toplumun tüm katmanlarına ulaşabilmesi için işbirliğinin şart olduğunu ifade etti. 
 
 
 
MEB Eğitim Politikaları Grup Başkanı Süleyman Yiğittir de, kabul edilen 12 yıllık kesintisiz eğitim modeliyle çocukların erken yaşta eğitime tabi tutulmasının önem kazandığını bu uygulamalarla çocukların hayata daha iyi hazırlanmalarının sağlanacağını söyledi. 
 
 
 
Eğitim sisteminde getirilen bir diğer yeniliğin de sosyal sorumluluk kapsamında oluşturulan model insan projesinin de önemine işaret eden Yiğittir, kaliteli bir eğitim ve hayat için çocukların önünde model insan bulundurmanın kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade etti. 
 
 
Açılış konuşmalarının ardından çalıştay “Toplum Temelli Modeller” konusunda hazırlanan sunumlarla devam etti. 
 
 
 
çalıştayın yarın Adana’da 13 Temmuz Cuma günü de Mersin’de düzenleneceği belirtildi. 

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir